ΡΟΗ 24/7:

Κ. Μητσοτάκης: «Επανάσταση το όραμά μας για τον Πολιτισμό» (βίντεο)

mhtsot mend

Επίσκεψηφη του Πρωθυπουργού στο Υπ. Πολιτισμού

«Ο πολιτισμός μας, κλασικός αλλά και σύγχρονος είναι το πρόσωπο της Ελλάδος. Αυτά τα οποία οραματιζόμαστε για το χώρο του Πολιτισμού δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια επανάσταση και τολμώ να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη για να σηματοδοτήσω πόσο φιλόδοξα είναι τα σχέδια που έχουμε για να αναδείξουμε την κλασική μας κληρονομιά με έναν διαφορετικό τρόπο», τόνιζε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

«Συζητήσαμε με την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού μια σειρά από εμβληματικά έργα, ξεκινώντας με το νέο αρχαιολογικό μουσείο, την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των μουσείων μας, τον προγραμματισμό για νέα μουσεία και τη σύνδεση του Τουρισμού με τον Πολιτισμό», δήλωσε ακόμη ο Πρωθυπουργός.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμη οι δράσεις για τις εκδηλώσεις του 2021 οι οποίες, όπως σημείωσε ο Πρωθυπουργός, «θα είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να μπορέσουμε να σηματοδοτήσουμε αυτό το αόρατο νήμα το οποίο συνδέει την κλασική πολιτιστική μας κληρονομιά με την Ελλάδα του αύριο, την Ελλάδα της εξωστρέφειας».

επιστροφή στην κορυφή