xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Την αποκατάσταση των ζημιών της 10ης Ιουλίου ζητά ο Απ. Πάνας

panas v1

Ερώτηση προς τους αρμόδιους Βουλευτές

Την πρώτη του ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ενώπιον των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας, σχετικά με την αποτίμηση και αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι τεράστιες φυσικές καταστροφές στην ΠΕ Χαλκιδικής.
Στην ερώτηση ο Βουλευτής επεσήμανε το μέγεθος των καταστροφών που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πρόσφατα έπληξαν την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής σε πλήθος κατοίκων, αγροτών και επιχειρηματιών και τόνισε για ακόμα μια φορά την αναγκαιότητα ενεργοποίησης του κυβερνητικού μηχανισμού ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα η καταβολή των δικαιούμενων αποζημιώσεων.

Αναλυτικά η ερώτηση:

"Η θεομηνία της 10ης Ιουλίου 2019 που έπληξε την ΠΕ Χαλκιδικής, είχε δραματικές επιπτώσεις στις περιουσίες των κατοίκων, σε επιχειρήσεις, σε τουριστικές εγκαταστάσεις και - για ακόμα μία φορά - στις αγροτικές καλλιέργειες που σχεδόν ολοσχερώς έχουν καταστραφεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών.
Κλιμάκια του Κινήματος Αλλαγής, μετέβησαν άμεσα στα σημεία των καταστροφών και διεπίστωσαν ιδίοις όμμασι το μέγεθος και την έκτασή τους, επισημαίνοντας στους αρμόδιους την ανάγκη για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν και την αναγκαιότητα καταβολής των αποζημιώσεων.
Η Κυβέρνηση, πράγματι τις πρώτες μέρες, μέσω αρμόδιων κλιμακίων που επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές, επιχείρησε να κάνει μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών και ‘’έσπευσε’’ να δεσμευτεί για την καταβολή των αποζημιώσεων, με τρόπο όμως αποσπασματικό.

Επειδή, οι ανάγκες των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν είναι επιτακτικές και δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανάληψη ευθυνών από τα αρμόδια όργανα της νέας Κυβέρνησης.
Επειδή, η κεντρική εξουσία φέρεται να έχει εφησυχάσει ως προς την αναγκαιότητα των λύσεων που πρέπει να δοθούν στα τεράστια προβλήματα που έχουν προκύψει.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί,
1) Έχετε καταφέρει να καταγράψετε το σύνολο των ζημιών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία της 10ης Ιουλίου 2019;
2) Είστε σε θέση να θέσετε ένα σαφές και ορισμένο χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση των ζημιών αυτών και την καταβολή των δικαιούμενων αποζημιώσεων για το οποίο να μπορείτε να δεσμευθείτε;
3) Θα συμπεριληφθούν όλα τα είδη κατοικιών, κύριες και μη, στις πληγείσες περιουσίες που δικαιούνται αποζημίωσης;
4) Έχετε συγκροτήσει ένα οργανωμένο σχέδιο πρόληψης και κατόπιν άμεσης αντιμετώπισης των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν συχνά την περιοχή ώστε να τεθεί κάποια στιγμή ένα τέλος στην ταλαιπωρία εκατοντάδων κατοίκων;".

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019 15:08
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2