ΡΟΗ 24/7:

Συνεχίζεται η οικογενειακή παράδοση για 3η γενιά

spirou arsi varon 819

Ο 10χρονος Παναγιώτης Σπύρου στην άρση βαρών

Το μήλο έπεσε κάτω από τη μιλιά συνηθίζει να λέει ο λαός μας αλλά αυτή τη φορά έπεσε δύο φορές.

"Η οικογένεια Σπύρου προσφέρει ένα ακόμα μέλος της στην άρση βαρών. Έχουμε μια μοναδική τρίτη γενιά στο άθλημα των δυνατών", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών.

Ο 10χρονος Παναγιώτης Σπύρου κατέθεσε, μέσω των γονιών του φυσικά, αίτημα εγγραφής ως αθλητή στα μητρώα της ελληνικής ομοσπονδίας με τα χρώματα του σωματείου ΠΑΣ Ανταγόρας Κω.

Ο παππούς του, πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Παναγιώτης Σπύρου, υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδας επί σειρά ετών με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972 όπου και κατέλαβε την 12η θέση.

Ο γιός του και πατέρας του μικρού Παναγιώτη υπήρξε μέλος της αποκαλούμενης ντριμ τιμ του ελληνικού αθλητισμού, εθνικής ομάδας άρσης βαρών με τρεις παρουσίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το 1996 στην Ατλάντα όπου κατετάγη 7ος, το 2000 στο Σίδνεϊ όπου έμεινε 13ος και το 2004 στην Αθήνα όπου κατέλαβε την 7η θέση.

Αθλητής του Ολυμπιακού ΣΦΠ όπως και ο πατέρας του έχει αναδειχθεί και ασημένιος παγκόσμιος πρωταθλητής το 1999. Μάλιστα και ο μικρότερος αδελφός του, ο Κίμων, ασχολήθηκε επίσης με το άθλημα των δυνατών.

Τη σκυτάλη λοιπόν στην οικογένεια Σπύρου παραλαμβάνει ο μικρός Παναγιώτης (γεν. 14/7/2009) που ζει με την οικογένειά του στην Κω και αναμένεται να γράψει τις δικές του σελίδες δόξας στο άθλημα.

«Δεν τον πίεσα ούτε στο ελάχιστο. Ωστόσο ο μικρός ήθελε κάθε μέρα να έρχεται στο γυμναστήριο και να βλέπει τις προπονήσεις των αθλητών. Μέχρι που έπιασε τη μπάρα με τα βάρη και την ερωτεύτηκε. Παρόλο που είναι μικρός ακόμα θέλει όσο τίποτα άλλο να μπει στους αγώνες, κάτι που πιθανότατα θα γίνει τη νέα χρονιά» λέει ο Χρήστος Σπύρου που έχει δύο ακόμα παιδιά στην οικογένεια του, έναν ακόμα γιό και μία κόρη, μικρότεροι από τον Παναγιώτη.

επιστροφή στην κορυφή