ΡΟΗ 24/7:

Τη σταδιακή κατάργηση της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος ζητά το ΕΒΕΘ

eveth

Επιστολή στους αρμόδιους Υπουργούς

Τη σταδιακή κατάργηση της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος των επιχειρήσεων, με πρώτο βήμα τη μείωσή του στο 80% του ποσού που καταβάλλεται σήμερα, απέστειλε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), στους αρμόδιους Υπουργούς.

Η επιστολή, που υπογράφεται από τον Α' Αντιπρόεδρο του ΕΒΕΘ, Εμμανουήλ Βλαχογιάννη, απευθύνεται στον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Αναλυτικά η σχετική επιστολή:

«Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, θεωρώντας ότι η προκαταβολή φόρου αποτελεί ένα δυσβάστακτο βάρος που περιορίζει ή και αναστέλλει τις προοπτικές ανάπτυξης των επιχειρήσεων της χώρας μας, προτείνει τη σταδιακή κατάργηση, με σαφές χρονοδιάγραμμα, της προκαταβολής φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων, με πρώτο βήμα τη μείωσή της, για το επόμενο έτος, στο 80% του ποσού που προβλέπεται σήμερα και με εφαρμογή από τις 31 Αυγούστου 2019.
Ευελπιστούμε, κύριοι Υπουργοί, ότι θα ικανοποιήσετε το δίκαιο αυτό αίτημα της επιχειρηματικής κοινότητας συμβάλλοντας έτσι στην πολυπόθητη δημιουργία των προϋποθέσεων που θα επιτρέψουν την επιτάχυνση της αναπτυξιακής διαδικασίας στην πατρίδα μας».

επιστροφή στην κορυφή