Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο «Δον Ζουάν» στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου

donzouan

Στις 10 Αυγούστου

Η 5η Εποχή, συνεχίζοντας την δημιουργική παρουσία της στο χώρο του πολιτισμού, παρουσιάζει το Σάββατο 10 Αυγούστου, στις 21.30, στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου, το αριστούργημα του Μολιέρου «Δον Ζουάν».
Στον «Δον Ζουάν», ο Μολιέρος πραγματεύεται έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους μύθους, δίνοντας την ισχυρότερη λογοτεχνική ενσάρκωση του θρυλικού ήρωα και ένα από τα πιο γοητευτικά όσο και αινιγματικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας. Ο Μολιέρος οδηγεί στα άκρα το προφίλ του ακόλαστου ήρωα. Μετατοπίζει το ενδιαφέρον από τα ερωτικά επιτεύγματα του Δον Ζουάν στη φιλοσοφία του. Τον προικίζει με οξύνοια που του επιτρέπει να δικαιολογεί τις πράξεις του μέσα από τον αδιαφιλονίκητο ορθολογισμό ενός ελεύθερα σκεπτόμενου ανθρώπου, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτει την υποκρισία της κοινωνίας που τον περιβάλλει...
Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης, έχοντας στο ενεργητικό του, πολλές παραγωγές υψηλού επιπέδου και αισθητικών απαιτήσεων που παρουσιάστηκαν με επιτυχία σε όλη την Ελλάδα, επί σειρά ετών.
Στο ρόλο του Δον Ζουάν ο Νίκος Κουρής, Ελβίρα η Ζέτα Μακρυπούλια, Σγαναρέλ ο Μάκης Παπαδημητρίου.
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Καραμπέτσης, Ηρώ Μπέζου, Γιάννης Σοφολόγης, Μιχάλης Τιτόπουλος, Ιωάννης Καπελέρης, Ελίζα Σκολίδη.
Την καινούργια μετάφραση υπογράφει η Παναγιώτα Πανταζή.
Σκηνικό Παναγιώτα Κοκκόρου, Μουσική Κατερίνα Πολέμη, Φωτισμοί Νίκος Σωτηρόπουλος.
Εισιτήρια: Κανονικό 18 ευρώ, φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, 65 ετών 14 ευρώ, προπώληση 15 ευρώ στο Δημοτικό Ραδιόφωνο (ισόγειο του δημαρχείου Πολυγύρου).

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020