xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Σύσκεψη για το μετρό Θεσσαλονίκης συγκαλεί ο Εμπορικός Σύλλογος

67565069 369976820382448 5210891757889257472 n

Ζητά εμπρόθεσμη ολοκλήρωση και παράδοση του έργου

Πρωτοβουλία για ευρεία σύσκεψη με θέμα την πορεία των έργων του μετρό, παρουσία εκπροσώπων των αρμοδίων Υπουργείων (Μεταφορών, Πολιτισμού, Εσωτερικών–Μακεδονίας & Θράκης), του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, αναλαμβάνει ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης.

Η σύσκεψη θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 στις 5.00 το απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου στα Λαδάδικα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με σειρά ανακοινώσεων με αφορμή όσα ακούγονται περί αναμόχλευσης του θέματος για μεταφορά των αρχαιοτήτων από τον σταθμό της Βενιζέλου και άρα αλλαγή του συμφωνηθέντος σχεδίου έργου και του χρονοδιαγράμματος αυτού στην υπό συζήτηση περιοχή, καλεί την Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει το γεγονός ότι η αγορά της πόλης δεν αντέχει ούτε μια ημέρα ανατροπής του προγραμματισμένου χρόνου παράδοσης του εν λόγω σταθμού.

"Καλούμε λοιπόν την Κυβέρνηση να επιλέξει τη συντομότερη και οικονομικότερη λύση για την αποπεράτωση του έργου, το οποίο ζητά όλη η πόλη εδώ και χρόνια", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου. "Η αγορά της Θεσσαλονίκης κάνοντας τεράστιες θυσίες από το 2006, οι οποίες απέκτησαν άλλη διάσταση και ένταση με την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα τα τελευταία δέκα χρόνια, ζητά την εμπρόθεσμη παράδοση του έργου με ολοκληρωμένο και τον σταθμό της Βενιζέλου", προσθέτει, και καταλήγει επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι: "οι αντοχές του εμπορικού κόσμου έχουν εξαντληθεί. Οι επιχειρήσεις μας που κινδυνεύουν από λουκέτο, είναι η ζωή μας".

Υπενθυμίζεται ότι Εμπορικός Σύλλογος, με ανακοίνωση την περασμένη Παρασκευή είχε επισημάνει μεταξύ άλλων:

"Μετά από συσκέψεις επί συσκέψεων και από την συμφωνία για την εμφάνιση ενός σταθμού που θα αξιοποιεί in vivo τα ευρήματα στην περιοχή, αποτελώντας ένα αρχιτεκτονικό στολίδι για την πόλη, ικανό να σημάνει αφ’ εαυτού ένα σημείο αναφοράς για αυτήν, ερχόμαστε ξανά στο σημείο μηδέν".

"Ποιος όμως από όλους αυτούς που ανακινεί το συγκεκριμένο θέμα θα αναλάβει το κόστος της χρονικής καθυστέρησης που συνεπάγονται οι προτεινόμενες αλλαγές στο σχέδιο χάρτου;

Ποιος θα αναλάβει να αποζημιώσει αυτούς τους επαγγελματίες και τις οικογένειες τους που δεν αντέχουν άλλο να συντηρούν καταστήματα χωρίς πελάτες για δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια;

Ποιος θα αναλάβει το κόστος της οικονομικής υπανάπτυξης αυτής της σπουδαίας πόλης στο όνομα κάποιων προσωπικών στρατηγικών προτεραιοτήτων;", αναρωτιέται η διοίκηση του συλλόγου

Σύμφωνα με τον ΕΣΘ, η -επί 13 χρόνια- καθυστέρηση ολοκλήρωσης των έργων του μετρό έχει επιφέρει ισχυρό πλήγμα σε περίπου 1.000 επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης.

επιστροφή στην κορυφή