Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύσκεψη στο Υπ. Ναυτιλίας για την ανάπτυξη των λιμένων

KEDE NAYTILAS

- Παρόντες από τη Χαλκιδική οι Δήμαρχοι Σιθωνίας και Ν. Προποντίδας


Η σύσταση μικτής επιτροπής αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, προκειμένου να εξειδικεύσουν τα υπάρχοντα προβλήματα και να προτείνουν λύσεις για την ανάπτυξη των λιμένων.
Στη σύσκεψη που έγινε μετά από πρόσκληση του Υπουργού Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη μετείχαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ Ι. Τζίτζιος, Α. Κοιμήσης, και Β. Μπαρμπάκος, το μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Θ. Παπαθανάσης, ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μ. Καρράς, ο Δήμαρχος Ι. Π.Μεσολογγίου Ν. Καραπάνος, ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός, οι Περιφερειάρχες Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος και Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων Κ. Μουτζούρης, ο γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Αθ. Χριστόπουλος και η διευθύντρια του Υπουργείου κ. Σκαφιδά για να συζητήσουν ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, καθώς και εκείνων που εποπτεύονται από το Υπουργείο και την εν γένει πολιτική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απέναντι στα λιμάνια και την εκμετάλλευση των κοινόχρηστων χώρων πέριξ των λιμένων.
Από τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ επισημάνθηκε η αναγκαιότητα της βελτίωσης της λειτουργίας των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και της καταβολής των λιμενικών τελών υπέρ των Δήμων σε όλη την Ελλάδα που διαθέτουν λιμάνια.
Αποφασίστηκε, έπειτα από πρόταση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, να συσταθεί μικτή επιτροπή από παράγοντες του Υπουργείου, της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ προκειμένου να εξειδικεύσουν τα υπάρχοντα προβλήματα και έως το τέλος του μήνα να προτείνουν θεσμικές λύσεις προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των λιμένων.

Τελευταία άρθρα από τον/την Κική Δημαρόγλου

Halkidikifocus 2014-2020