xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Μέχρι το τέλος του έτους οι 4.500 διορισμοί στην ειδική αγωγή

ZAXARAKH YF PAIDEIAS

Διαβεβαιώσεις υφυπουργού Παιδείας Σ. Ζαχαράκη

Να έχουν ολοκληρωθεί 4.500 διορισμοί εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή έως τα τέλη του έτους επιδιώκει το υπουργείο Παιδείας σε στενή συνεργασία με το ΑΣΕΠ, όπως αναφέρει η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη. Οι διαδικασίες επιταχύνονται, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο ελλείψεις δεν θα υπάρχουν στις αρχές της σχολικής χρονιάς, αφού τα κενά θα καλυφθούν με αναπληρωτές.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» η υφυπουργός αναφέρεται και στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, τονίζοντας πως «αυτό που καταργήθηκε είναι η στρέβλωσή του, η κατάχρησή του, η μετατροπή του από άσυλο ιδεών σε άσυλο ανομίας και παραβατικότητας». Διαβεβαιώνει ότι «στην ουσία αποκαθίσταται το άσυλο στην πραγματική του έννοια, καθώς θα συντονιστούν όλες οι προσπάθειες για να προστατευθεί η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και τη διδασκαλία».

Για το έργο της κυβέρνησης ευρύτερα τονίζει: «Συγκροτήθηκε και λειτουργεί η κυβερνητική μηχανή με υψηλές ταχύτητες. Μακάρι να μην μας εκπλήσσει κάτι τέτοιο στο μέλλον. Το να λειτουργεί, δηλαδή, μια κυβέρνηση χωρίς να χάνει χρόνο, αλλά να κερδίζει τη μάχη της κοινής λογικής».

επιστροφή στην κορυφή