xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Η ΕΟΔ συμμετείχε σε άσκηση ετοιμότητας στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

eod venizelos2

Συντριβή αεροσκάφους Α320 που εκτελούσε πτήση εσωτερικού με 114 άτομα, 108 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος περιλάμβανε το σενάριο της άσκησης ετοιμότητας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου, στο χώρο του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

 


Στην άσκηση προσκλήθηκε από το Τμήμα Σχεδιασμού Διαχείρισης Κρίσεων του «Ελ. Βενιζέλος» και συμμετείχε ως παρατηρητής και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο της Οργάνωσης, Γιώργο Καλογερόπουλο, τον Διευθυντή Επιχειρήσεων, Αλέξανδρο Λιάμο και τον επικεφαλής του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών, Βάιο Πολυχρονίδη.

eod venizelos1

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης το αεροσκάφος συνετρίβη σε αεροδιάδρομο του «Ελ. Βενιζέλος», με αποτέλεσμα να αποκολληθεί ο ένας κινητήρας και τμήμα της ουράς και να προκληθεί πυρκαγιά από τη ρήξη της δεξαμενής καυσίμων. Μετά από σήμα συναγερμού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αερολιμένα, στο Κέντρο Ελέγχου Αερολιμένα και στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ενεργοποιούνται δύο τσουλήθρες εκκένωσης και βγαίνουν οι επιβάτες. Σύμφωνα πάντα με το σενάριο, 30 επιβάτες τραυματίζονται θανάσιμα, 10 τραυματίζονται βαριά και 13 ελαφρά.

Στην άσκηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας - Κρατική Αεροπορική Αρχή (ΔΑΑ), η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας - Πύργος Ελέγχου Αερολιμένα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αερολιμένα, το Πυροσβεστικό Σώμα, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), η Aegean Airlines & Olympic Air.

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 08 Νοεμβρίου 2014 13:03
επιστροφή στην κορυφή