ΡΟΗ 24/7:

Ενημερωτική εκδήλωση για το Πρόγραμμα TRIGGER

7-11-2014b 011

Γ. Ορφανός «Να επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας»

 

Την ανάγκη αξιοποίησης όλων των προγραμμάτων που συμβάλλουν στην ενίσχυση της απασχόλησης, επισήμανε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Όπως τόνισε ο κ. Ορφανός, κατά την διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης για το έργο TRIGGER που υλοποιεί το ΥΜΑΘ, στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος INTERREG, στόχος είναι η ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο θα έχει τις απαραίτητες ικανότητες να βοηθήσει την οικονομία, σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

«Το TRIGGER αυτό τον σκοπό εξυπηρετεί, καθώς επιδιώκει νέες ιδέες να γίνουν πραγματικότητα», δήλωσε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και υπογράμμισε πως το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας είναι υψηλού επιπέδου. «Ωστόσο, προτεραιότητα είναι να ανακοπεί το μεταναστευτικό ρεύμα, κυρίως των νέων ανθρώπων προς το εξωτερικό και να επιστρέψουν όσοι Έλληνες έχουν ήδη φύγει», σημείωσε ο κ. Ορφανός και αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές δράσεις που υλοποιεί το ΥΜΑΘ. «Από τα 316 επενδυτικά σχέδια που κατατέθηκαν, εγκρίθηκαν τα 245, συνολικού προϋπολογισμού 1,6 δισ. ευρώ. Σκοπός είναι η δημιουργία 1.500 άμεσων και 3.500 έμμεσων θέσεων απασχόλησης», επισήμανε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

επιστροφή στην κορυφή