Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΤΕ: Από του… χρόνου γρήγορο ίντερνετ στην Καλλιθέα

internet-pc

- Επιστολή απάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού στη Βουλευτή Κ. Ιγγλέζη
- Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι, ετοιμάζονται να στείλουν εξώδικο


Η αναβάθμιση των υποδομών, η οποία θα συμβάλλει στη βελτίωση της ταχύτητας του ίντερνετ στη Καλλιθέα, που αποτελεί βασική παρεχόμενη υπηρεσία στον κλάδο του Τουρισμού, έχει προγραμματιστεί από τον ΟΤΕ για το 2015, αναφέρει σε επιστολή του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, Μιχαήλ Τσαμάζ, απαντώντας στην επιστολή της Βουλευτίνας Χαλκιδικής Κατερίνας Ιγγλέζη, που έθιγε το θέμα και ζητούσε άμεση και οριστική λύση.

Χρόνια η διαμαρτυρία των κατοίκων

Να σημειώσουμε ότι η παροχή του ίντερνετ από τον ΟΤΕ στην Καλλιθέα, είναι μόλις 2 mpbs, δημιουργώντας ιδιαίτερα προβλήματα τη θερινή περίοδο, καθώς χαμηλή ταχύτητα και ποιότητα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τον τουρισμό. Στην περιοχή υπάρχουν 3-4 καφάο ΟΤΕ τα οποία είναι παλιά, ενώ σε περιόδους έντονων καιρικών συνθηκών όχι μόνο πέφτει η παροχή ίντερνετ, αλλά σημειώνεται διακοπή και στα τηλέφωνα.
Οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι της Καλλιθέας έχουν απευθυνθεί επανειλημμένα στον ΟΤΕ, φορείς της περιοχής, όπως η Τοπική Κοινότητα Καλλιθέας, ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Καλλιθέας "Άμμων Ζευς", αλλά και το Επιμελητήριο, έχουν αποστείλει επιστολές στις υπηρεσίες του Οργανισμού, χωρίς ωστόσο να λάβουν σαφή απάντηση, ενώ ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Βασίλης Αβραμίδης επεσήμανε το γεγονός σε κυβερνητικά στελέχη που βρέθηκαν στην περιοχή κατά τους εορτασμούς των 40 χρόνων της ΝΔ.

ote apanthsh tmhma

Η απάντηση του ΟΤΕ

Στις 6 Οκτωβρίου η κ. Ιγγλέζη απέστειλε επιστολή προς τον κ. Τσαμάζ, στην οποία τονίζεται μεταξύ άλλων ότι η Καλλιθέα αποτελεί τουριστικό προορισμό μεγάλου αριθμού επισκεπτών, οι οποίοι έχοντας ανειλημμένες υποχρεώσεις χρειάζονται υψηλές ταχύτητες, ενώ υπογραμμίζεται ότι λειτουργεί δυσφημιστικά για την περιοχή, καθώς τουριστικοί πράκτορες συνιστούν στους πελάτες τους να προτιμούν γειτονικές περιοχές, όπου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Ωστόσο, στην απάντησή του ο κ. Τσαμάζ, με ημερομηνία 30 Οκτωβρίου, τονίζει ότι: «Το δίκτυο ADSL αναπτύσσεται σταδιακά ανάλογα με την πληθυσμιακή πυκνότητα κάθε περιοχής και τα ετήσια Προγράμματα Επενδύσεων της εταιρείας μας», προφανώς λαμβάνοντας υπόψη των αριθμό των μόνιμων κατοίκων και όχι ως τουριστική περιοχή. Παράλληλα στην επιστολή ο κ. Τσαμάζ σημειώνει ότι «Ο ΟΤΕ λειτουργεί σε περιβάλλον ελεύθερης αγοράς, με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και παρά τις αντίξοες συνθήκες και το δυσμενές ρυθμιστικό περιβάλλον, συνεχίζει συστηματικά την ανάπτυξη του δικτύου του για ευρυζωνικότητα το οποίο σήμερα εκτείνεται γεωγραφικά στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής επικράτειας» και καταλήγει αναφέροντας αόριστα το 2015 ως χρονιά υλοποίησης της αναβάθμισης: «Η αναβάθμιση της υπάρχουσας ευρυζωνικής υποδομής για τη συγκεκριμένη παροχή προβλέπεται στο κατασκευαστικό πρόγραμμα του επόμενου έτους».

Κατάθεση εξωδίκου

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της Καλλιθέας με το θέμα, καθώς γι’ αυτούς οι υψηλές ταχύτητες του ίντερνετ δεν αποτελούν το μέσω «της κοινωνικής τους δικτύωσης», αλλά απαραίτητο εργαλείο για την δουλειά τους, πρόκειται να προχωρήσουν σε εξώδικο.
Ήδη έχουν μαζευτεί 415 υπογραφές και τις επόμενες μέρες πρόκειται να καταθέσουν το εξώδικο προς τον ΟΤΕ, ενώ δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να το βάλουν κάτω, αφού διακυβεύεται η βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους.

 

Ρεπορτάζ: Κική Δημαρόγλου

Τελευταία άρθρα από τον/την Κική Δημαρόγλου

Halkidikifocus 2014-2020