ΡΟΗ 24/7:

Προχωρούν οι προσλήψεις επικουρικού προσωπικού σε φορείς Κοινωνικής Πρόνοιας

mixailidou karabokuris

Συνάντηση της υφυπουργού Εργασίας με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ

Η επίσπευση των διαδικασιών για την απαραίτητη πρόσληψη επικουρικού προσωπικoύ σε θέσεις φορέων Κοινωνικής Πρόνοιας που εποπτεύει το Υπουργείο Εργασίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μαρία Μιχαηλίδου με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ, Ιωάννη Καραβοκύρη.

Η υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στις δύο διαδικασίες που χρήζουν άμεσης επίσπευσης, ούτως ώστε μέχρι το τέλος του 2019 να έχει διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργεία των εν λόγω φορέων. Η πρώτη έχει να κάνει με την πρόσληψη 341 εργαζομένων ως επικουρικού προσωπικού σε οργανικές θέσεις και η δεύτερη με τη θεσμοθέτηση διαδικασίας πρόσληψης επικουρικού προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, διαδικασίες στις οποίες το ΑΣΕΠ έχει καθοριστική συμμετοχή.

«Βούλησή μας είναι να προχωρήσουμε άμεσα στην προκήρυξη των οργανικών θέσεων φορέων Κοινωνικής Πρόνοιας – μια προκήρυξη που εξαγγελλόταν εδώ και ενάμιση χρόνο από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Η αδράνεια αυτή της προηγούμενης διοίκησης θα οδηγήσει όχι μόνο στην απώλεια των εν λόγω θέσεων εργασίας από 31/12/2019, αλλά και κυριότερα στην κατάρρευση των φορέων κοινωνικής πρόνοιας με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας» τόνισε η κ. Μιχαηλίδου.

«Παίρνουμε την πρωτοβουλία, ώστε με την βοήθεια του ΑΣΕΠ που άμεσα κινητοποιήθηκε, να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε οι φορείς Πρόνοιας να συνεχίσουν να λειτουργούν αποτελεσματικά με το αναγκαίο ως προς τη λειτουργεία τους προσωπικό. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τις υπηρεσίες που, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε εν μέσω καλοκαιρινής διακοπικής περιόδου, ανταποκρίνονται στην άμεση αυτή προτεραιότητα του Υπουργείου μας» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ χαιρέτισε την επίσκεψη της υφυπουργού αναφέροντας: «Γίναμε δέκτες του αιτήματος της κ. Δ. Μιχαηλίδου για επίσπευση των προσλήψεων επικουρικού προσωπικού σε δομές Κοινωνικής Πρόνοιας και δεσμευόμαστε ότι θα συμβάλλουμε άμεσα στην ευόδωση του εγχειρήματος, δεδομένης της άμεσης και επιτακτικής φύσης του».

επιστροφή στην κορυφή