Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Παναγία Σουμελά την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

PAYLOPOYLOS SOYMELAarchv

Για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου

Στην Ιερά Μονή «Παναγίας Σουμελά» μεταβαίνει αύριο, 15 Αυγούστου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις επ' ευκαιρία του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει ως εξής:

10.00: Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος (Καστανιά Ημαθίας).

Απόδοση Τιμών. Υποδοχή από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιδρύματος «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» και τις Τοπικές Αρχές. Θεία Λειτουργία. Ομιλία Μητροπολίτη. Τέλεση μνημόσυνου στη μνήμη των 353.000 θυμάτων, με τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επίδοση τιμητικών διακρίσεων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε αριστούχο μαθητή και μαθήτρια του Λυκείου Μακροχωρίου στη μνήμη των μαθητών του Μακροχωρίου που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών.

11:00 Λιτάνευση Αγίας Εικόνας Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη. Απόδοση Τιμών.

11:55 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Αρχονταρίκι του Ιερού Προσκυνήματος στο Μελισσανίδειο Μέλαθρον.

12:30: Χορευτικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις Ποντιακών Σωματείων.

13:30: Μετάβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο χώρο Κειμηλιοφυλακίου του Ιερού Προσκυνήματος - γεύμα παρατιθέμενο από την Διοικούσα Επιτροπή του Πανελληνίου Ιδρύματος ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ, προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας.

15:00: Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Αθήνα.

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020