ΡΟΗ 24/7:

"Apodixi Please" ή "Ζητήστε Απόδειξη"

Apodixi Please819

Η νέα εκστρατεία της ΑΑΔΕ κατά της φοροδιαφυγής

Νέα «εκστρατεία» για την έκδοση αποδείξεων ξεκίνησε η ΑΑΔΕ, ενώ συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι προληπτικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις νησιωτικές και γενικότερα τουριστικές περιοχές της χώρας, με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και τη στήριξη των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η γενικότερη προσπάθεια της ΑΑΔΕ για την έκδοση αποδείξεων επεκτείνεται την περίοδο αυτή και στους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας, μέσω της καμπάνιας «Apodixi Please». Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό η ΑΑΔΕ επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει και τους τουρίστες και να τους κάνει «συμμάχους» στο έργο της για καταπολέμηση της φοροαποφυγής, προτρέποντάς τους να ζητούν απόδειξη για κάθε συναλλαγή που πραγματοποιούν, ενώ ταυτόχρονα με την κίνηση αυτή τους ενημερώσει για τα δικαιώματα που έχουν ως καταναλωτές.

Η καμπάνια «Apodixi Please» «τρέχει» σε όλες τις διαφημιστικές θέσεις στις αίθουσες αφίξεων, ακόμη και δίπλα στους ιμάντες παραλαβής αποσκευών όλων των μεγάλων αεροδρομίων της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Μύκονος, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Ρόδος κ.ά.), αλλά και σε μεγάλα site του εξωτερικού, μέσω Google. Επισημαίνεται ότι η καμπάνια περιλαμβάνει μια φωτογραφία από ελληνικό τοπίο, καθώς και μια απόδειξη ταμειακής μηχανής δίπλα σε αυτό, ενώ αναφέρονται τα εξής στα αγγλικά:

«Μια φωτογραφία είναι απόδειξη μιας ανάμνησης. Ζητήστε απόδειξη για τις πληρωμές σας. Καλωσορίσατε στην Ελλάδα! Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα δικαιώματά σας ως καταναλωτές. Όλα τα ξενοδοχεία, εστιατόρια και καταστήματα είναι υποχρεωμένα να δέχονται χρεωστικές/πιστωτικές κάρτες. Δεν είστε υποχρεωμένοι να πληρώσετε αν δεν πάρετε απόδειξη. Συνεπώς, ζητήστε να πληρώσετε με κάρτα.

Ζητήστε την απόδειξή σας.

Απλά πείτε “Apodixi_Please”».

Είναι αξιοσημείωτο ότι τα banner στο internet οδηγούν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, όπου εκεί παρέχονται και αναλυτικές οδηγίες για τους τουρίστες.

επιστροφή στην κορυφή