Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτώση των βάσεων στις δημοφιλείς σχολές

baseiseisagogis

Οι εκτιμήσεις ενόψει ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων

Εκπλήξεις και μεγάλες ανατροπές αναμένονται φέτος όσον αφορά τις βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια, λίγες μέρες πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Αισθητή πτώση στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο προβλέπουν οι ειδικοί, με μικρές μεταβολές για τις πολυτεχνικές σχολές που είναι περιζήτητες. Μικρή πτώση των βάσεων θα υπάρξει στο 3ο επιστημονικό πεδίο, ενώ για το 1ο και το 4ο προβλέπουν ότι οι βάσεις, θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Οι χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αλλά και η εισαγωγή περίπου 100 νέων τμημάτων στο μηχανογραφικό δελτίο αναμένεται να φέρουν ανατροπές.

Οι δημοφιλείς σχολές, μετά και την περσινή πτώση, αναμένεται να πέσουν ακόμη περισσότερο, ενώ «αχαρτογράφητα νερά» κρίνονται από τους εκπαιδευτικούς αναλυτές οι εκτιμήσεις βάσεων για τα νέα τμήματα που θα λειτουργήσουν από τον Οκτώβρη του 2019.

Κι αυτό, γιατί παρά το γεγονός ότι πρόκειται για τμήματα και σχολές που υπάρχουν ήδη στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, είναι άγνωστο ποια θα είναι τα αντανακλαστικά των μαθητών όσον αφορά την προτίμησή τους, με αποτέλεσμα να παραμένουν ο «άγνωστος Χ» για τις φετινές βάσεις. Στον φετινό ακαδημαϊκό «χάρτη», περίπου το 1/4 των τμημάτων είναι άγνωστο πώς θα αποτυπωθεί στις βάσεις.

με πληροφορίες από onetv.gr

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020