xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

"Ευελπιστούμε ότι θα αρθεί σύντομα ο αποκλεισμός"

aimodosiadmdlt

Ο Δήμαρχος Δέλτα για την έλλειψη αποθεμάτων αίματος

Στο ζήτημα της έλλειψης φιαλών αίματος και τον αποκλεισμό μεγάλου τμήματος του πληθυσμού του Δήμου Δέλτα από τις αιμοδοσίες, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ευθύμιος Θ. Φωτόπουλος.

"Είναι ένα θέμα που στεναχωρεί το Δήμο μας τους τελευταίους μήνες, μιας και πολλοί κάτοικοι είναι αιμοδότες αλλά και Θεσσαλονικείς που εργάζονται στη ΒΙΠΕ και στο Δήμο μας γενικότερα δεν μπορούν να δώσουν αίμα εξαιτίας αυτού του αποκλεισμού. Κάποιος ο οποίος μένει πχ στην Καλαμαριά αλλά δουλεύει στη Σίνδο δεν μπορεί να δώσει αίμα!

Σκεφθείτε ότι ο Δήμος μας τα τελευταία χρόνια δημιούργησε μια μεγάλη Τράπεζα αίματος που προμηθεύει τα νοσοκομεία περίπου με 3.000 φιάλες και τα τελευταία χρόνια έχει βραβευθεί δύο φορές (!) από τους γιατρούς για την προσφορά της", αναφέρει σε δήλωσή του.

"Είναι επομένως κρίμα σε μια περίοδο που υπάρχει έλλειψη αίματος και πολλές ανάγκες να μην μπορούν να προσφέρουν οι εθελοντές αιμοδότες από το Καλοχώρι, τη Νέα Μαγνησία, τα Διαβατά και τη Σίνδο.

Ασφαλώς είναι θέμα των αρμοδίων αρχών να αποφασίσουν την άρση του αποκλεισμού. Είναι ένα ευαίσθητο θέμα, αφορά στη δημόσια υγεία", προσθέτει.

"Από κει και πέρα, πρέπει να πούμε ότι είμαστε σε επικοινωνία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε είναι σε εξέλιξη επανεκτίμηση της κατάστασης και ευελπιστούμε ότι σε ένα μήνα με δύο μήνες θα αρθεί ο αποκλεισμός, ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί η μεγάλη χειμερινή αιμοδοσία του Δήμου μας", καταλήγει ο κ. Φωτόπουλος.

επιστροφή στην κορυφή