Κορμός φράουλας με γλάσο royal
- Γράφτηκε από τον Αγιαννίδου Αθηνά
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
Όλη η φρεσκάδα και η γλύκα, μέσα σε λίγες μπουκιές!
για το παντεσπάνι...
4 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα φαρίνα
1 κούπα ζάχαρη
1-2 βανίλιες
για το γλάσο...
2 ασπράδια
1 κουτ. σούπας , χυμό λεμονιού
2,5 κούπες ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
για την γέμιση...
μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση:
-Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
-Κοσκινίζουμε 2 φορές την φαρίνα και σιγά σιγά την προσθέτουμε στο μπολ ανακατεύοντας με μαρίζ κυκλικά. Προσθέτουμε παράλληλα και τις βανίλιες.
-Στρώνουμε σε λαδόκολλα, το μίγμα μας και ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 180 βαθμούς.
-Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, το τοποθετούμε μαζί με την λαδόκολλα σε μια πετσέτα και το τυλίγουμε για να πάρει κατευθείαν την φόρμα που θέλουμε να του δώσουμε. Αφήνουμε το παντεσπάνι μας τυλιγμένο για περίπου 45 λεπτά.
-Ανοίγουμε την πετσέτα αργά και προσεκτικά και αφαιρούμε την λαδόκολλα. Κόβουμε τις άκρες, αν τυχόν είναι τραγανές ή αρπαγμένες.
-Αλοίφουμε με μαρμελάδα όλη την επιφάνεια και ρολάρουμε προσεκτικά.
-Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια με το χυμό λεμονιού, μέχρι να αφρίσουν. Έπειτα, προσθέτουμε την άχνη και την βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ, μέχρι να γίνει κολώδες το γλάσο μας.
-Αλοίφουμε το ρολαρισμένο παντεσπάνι και αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν κόψουμε για να σερβίρουμε.
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Κόστος: 1,60 ευρώ
Μερίδες: 10 ροδέλες
Πασπαλίζουμε τον κορμό μας με ξηρούς καρπούς, δημητριακά ή τρούφα για καλύτερη εμφάνιση.
Συνοδεύει άψογα το τσάι σας ή το ρόφημα κακάο.
Τα υλικά μας τα βρήκαμε σε πολύ χαμηλές τιμές, στα halkidiki markets.
Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά
- Κάθε άνθρωπος, αρκεί να έχει θέληση και να ακολουθεί τις καθοδηγήσεις-συμβουλές του δασκάλου του μπορεί σε λίγα χρόνια να καταφέρει να συντάσσει ένα κείμενο στα αγγλικά, εκφράζοντας τα επιχειρήματα του ορθά και με πλούσιο λεξιλόγιο.
- Αμύγδαλο το αντιβιοτικό
- Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή
- Πόσο καλός είσαι στο θέμα «ψάρι»;
- Κριθαρότο με άρωμα Μεσογείου