xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Συγκροτείται επιτροπή διαγωνισμού για την ανέγερση του Ειδικού Σχολείου Πορταριάς

69452316 2433219836946707 5417521629477470208 n

Προβλέπεται η κατασκευή δύο κτιρίων

Ψηφίστηκε από την οικονομική επιτροπή του Δήμου Ν. Προποντίδας η απόφαση συγκρότησης της επιτροπής διαγωνισμού και των όρων δημοπράτησης του έργου για την ανέγερση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου του Δήμου σε δημοτικό οικόπεδο 4.091,31τ.μ στην Πορταριά. Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι” και περιλαμβάνει την κατασκευή του κτιριακού συγκροτήματος του Ειδικού Σχολείου σε δύο κτίρια («Κτίριο 1» και «Κτίριο 2»).

Το «Κτίριο 1» συνολικού εμβαδού 1427,81 τ.μ. είναι διώροφο και προβλέπεται να στεγάσει τους κυρίως χώρους εκπαίδευσης (Δημοτικού και Νηπιαγωγείου). Το «Κτίριο 2» είναι μονώροφο, συνολικού εμβαδού 596,98 τ.μ. και προορίζεται για τους βοηθητικούς- συμπληρωματικούς χώρους (φυσικής αγωγής, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κυλικείο).

Τα δύο κτίρια συνδέονται με δίκτυο ημιυπαίθριων χώρων που δημιουργούν “λαιμό” απ’ όπου γίνεται και η είσοδος σ’ αυτά εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την άνετη και ασφαλή κίνηση των παιδιών από το ένα τμήμα στο άλλο. Σε όλο το σχολικό συγκρότημα η θέρμανση θα γίνεται με γεωθερμία και για το λόγο αυτό στον προαύλιο χώρο του σχολείου θα γίνουν γεωτρήσεις βάθους περίπου 100 μ, προκειμένου να εγκατασταθεί κάθετος γεωθερμικός εναλλάκτης.

Η συνολική κάλυψη του κτιρίου είναι 1.659,09 τ.μ. εκ των οποίων 295,21 τμ. αποτελούν ημιυπαίθριους χώρους. Στον αύλειο χώρο θα κατασκευασθούν κερκίδες δίπλα στο γήπεδο μπάσκετ. Ο απαραίτητος σταθερός εξοπλισμός των γηπέδων και της παιδικής χαράς θα είναι με προδιαγραφές για ΑΜΕΑ. Επίσης, προβλέπεται οδηγός όδευσης για άτομα με προβλήματα όρασης με πλάκες ειδικού τύπου. Για την είσοδο στο κτιριακό συγκρότημα από τον υπαίθριο χώρο θα υπάρχουν ειδικές ράμπες.

Ο Δήμαρχος Μ. Καρράς αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε: “Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την εξέλιξη των διαδικασιών κι έτσι σύντομα το νέο διδακτήριο για το Ειδικό σχολείο και Ειδικό Νηπιαγωγείο θα αρχίσει να παίρνει μορφή” και κατέληξε: “Είναι, εξάλλου, γνωστή η ευαισθησία μου για τα παιδιά αυτά που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες αλλά και ιδιαίτερες ικανότητες. Είναι χρέος όλων να τις αναδείξουμε κι αυτό φροντίζουμε να πράττουμε ως δημοτική αρχή. Είμαστε δίπλα τους, γιατί τους αξίζουν τα καλύτερα”.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2