ΡΟΗ 24/7:

Απ. Πάνας: Διάλογος για τη λειτουργία των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων

panas voulh4

Μετά την απόφαση του ΥπΑΑΤ

Διαβούλευση μεταξύ των αρμόδιων φορέων, πριν οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση που αφορά τη λειτουργία Διεπαγγελματικών Οργανώσεων, ζητά ο Βουλευτής Χαλκιδικής του ΚΙΝΑΛ, Απόστολος Πάνας, σε δήλωσή του, μετά την Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, μέσω της οποίας καταργείται προγενέστερη και που αφορούσε τα «συμπληρωματικά μέτρα για τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις σε εθνικό επίπεδο».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πάνα:

«Το εξονυχιστικό πλαίσιο λειτουργίας το οποίο έθεσε η εν λόγω Υπουργική Απόφαση της Κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε τις διεπαγγελματικές οργανώσεις του αγροτικού κόσμου της χώρας απέναντι και δικαίως καθώς με έμμεσο τρόπο υποβάθμιζε το ρόλο τους.
Συγκεκριμένα, έθεσε άκρως λεπτομερείς όρους απόδειξης της αντιπροσωπευτικότητάς τους, με αποτέλεσμα να απαιτηθεί από τους εκπροσώπους των οργανώσεων αναστολή της εφαρμογής της Απόφασης από τον νυν Υπουργό, κο Βορίδη.
Ωστόσο, πολύ φοβούμαστε ότι η κατάργηση στην οποία προχώρησε ο αρμόδιος Υπουργός θα πάει στο άλλο άκρο τα πράγματα απορρυθμίζοντας πλήρως το τοπίο τουλάχιστον μέχρι να εξεταστεί το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των εν λόγω οργανώσεων.
Ελπίζουμε τουλάχιστον αυτή τη φορά οι αρμόδιοι φορείς να κληθούν σε διαβούλευση πριν την εισαγωγή οποιασδήποτε σχετικής νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή, ώστε να διεξαχθεί ουσιαστικός διάλογος και να ακουστούν οι θέσεις τους».

επιστροφή στην κορυφή