ΡΟΗ 24/7:

Κόντρα στη Βουλή για τα διπλώματα οδήγησης

voulh kthrio

Σύσωμη η αντιπολίτευση αντέδρασε στη μορφή του κατεπίγοντος

Ανέβηκαν οι τόνοι σήμερα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα διπλώματα οδήγησης, που κατέθεσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, προκαλώντας την αντίδραση της αντιπολίτευσης.
Μιλώντας ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, επικαλέστηκε δύο βασικούς λόγους για τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος: Πρώτον ότι απαιτείται επίλυση του κοινωνικού προβλήματος που δημιουργήθηκε τους τελευταίους 9 μήνες, καθώς βρίσκονται σε κατάσταση "ομηρείας" 150.000 οδηγοί και δεύτερον γιατί αποτρέπεται η αύξηση των τελών κυκλοφορίας στη βάση των ρύπων και του αντιρρυπαντικού προτύπου που θα εφαρμοζόταν από την επόμενη εβδομάδα.
Από την πλευρά της η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοπίστη Πέρκα, έκανε λόγο για απαράδεκτη αντικοινοβουλευτική διαδικασία και κυνισμό της κυβέρνησης, ζητώντας τη συζήτηση του νομοσχεδίου με κανονική διαδικασία, ώστε να τοποθετηθούν και οι εμπλεκόμενοι φορείς.
Ο ειδικός αγορητής του ΚΙΝΑΛ, Χρήστος Γκόγκας, μίλησε για κοινοβουλευτική εκτροπή και πρότεινε να κληθούν τουλάχιστον να πουν τις απόψεις τους στην Επιτροπή οι αρμόδιοι φορείς. Πρόταση με την οποία συμφώνησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Για «απαράδεκτη κοινοβουλευτική διαδικασία που δεν υπηρετεί τη δημοκρατία», έκανε λόγο και ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Βιλιάρδος.
Ο ειδικός αγορητής του ΜεΡΑ25, Κρίτων Αρσένης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δείχνει να αποφεύγει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.
Να σημειώσουμε ότι το ΚΚΕ αποχώρησε από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

επιστροφή στην κορυφή