ΡΟΗ 24/7:

Πρακτικό σύμπραξης 4 δημοτικών παρατάξεων στο Δήμο Θεσσαλονίκης

IMG 9612 Fotor

Ανάμεσα σε Ζέρβα, Κυριζίδη, Λεκάκη, Αηδονόπουλο

Με τις διατάξεις των άρθρων 1 έως 18 (Μέρος Α') και 114 του ν. 4623/2019 προβλέφθηκε η δυνατότητα σύμπραξης δύο ή περισσότερων δημοτικών παρατάξεων, υπό τον όρο ότι η μία από αυτές είναι η παράταξη του εκλεγέντος δημάρχου. "Το εκλογικό σύστημα που διενεργήθηκαν οι πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές και ο αριθμός των συμβούλων της διοικούσας παράταξης, εγκυμονούν κινδύνους ακυβερνησίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ισχυρή διοίκηση για να προχωρήσει στις αναγκαίες παρεμβάσεις και να καταστεί μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή, φιλόξενη πόλη. Από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου πορευτήκαμε με γνώμονα τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης, πέρα από κομματικούς φραγμούς και χρίσματα", αναφέρεται σε σχετική ανακοινωση.

"Η Θεσσαλονίκη έχει νέο Δήμαρχο, τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, έναν άνθρωπο γνώστη του Δήμου και των δομών του, έμπειρο στην αυτοδιοίκηση, τεχνοκράτη και συνεργάσιμο. Η προγραμματική σύγκλιση, η πολιτική συναντίληψη για όσα πρέπει να πετύχει ο Δήμος βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των δημοτών, οι κοινές μας αγωνίες και ανησυχίες για την πόλη, μας οδηγούν στην παρούσα σύμπραξη", τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Το πρακτικό υπέγραψαν οι κάτωθι δημοτικοί σύμβουλοι:

1. «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» : ο επικεφαλής Κωνσταντίνος Ζέρβας, νεοεκλεγμένος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και όλοι οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού

2. «Θεσσαλονίκη Θετικά» : ο επικεφαλής Εφραίμ Κυριζίδης, Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης.

3. «Θεσσαλονίκη Πρώτη» : ο επικεφαλής Πέτρος Λεκάκης, Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης.

4. «Συνέργεια – Πρώτα η πόλη μας» : ο επικεφαλής Χάρης Αηδονόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης.

επιστροφή στην κορυφή