ΡΟΗ 24/7:

«Ζήτω, η Αμφίβολη Ζωή!» στο Θέατρο Φαργκάνη

ATT00002

Από Πέμπτη 27 Νοεμβρίου

 

Την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, θα κάνει πρεμιέρα το Θέατρο Αναζήτηση Θεσσαλονίκης της Θεατρικής Έρευνας, με το έργο του Σάκη Σερέφα, σε σκηνοθεσία Αχιλλέα Ψαλτόπουλου, στο Θέατρο «Φαργκάνη».

12 σύντομα σκετς, 12 πορτραίτα σημερινών Ελλήνων, 12 «ακτινογραφίες» της σύγχρονης ζωής, μαζί με μιαν εισαγωγή κι έναν επίλογο, είναι το έργο του Σάκη Σερέφα, «Ζήτω, η Αμφίβολη Ζωή!».

Όπως τονίζει και ο ίδιος ο συγγραφέας «Δώδεκα ιστορίες που δείχνουν πόσο απρόοπτες είναι οι ζωές μας. Για καλό ή για κακό. Δώδεκα ιστορίες που αμφισβητούν τις μασίφ βεβαιότητες μέσα στις οποίες κατοικούν οι τρόμοι ή οι παρηγοριές μας». Και που θέτουν στον θεατή το ερώτημα: «Εσύ, τι θα ‘κανες;» Γιατί, εδώ, ο θεατής είναι συμμέτοχος, είναι ο φίλος, ο κριτής, ο εξομολόγος, ο (συν)πάσχων.

Ο Σερέφας δεξιοτεχνικά περνάει από το χιούμορ στη συγκίνηση κι από κει πίσω στο γέλιο. Και απευθύνεται μετωπικά σε όλους εμάς που βρισκόμαστε επί σκηνής ή στην πλατεία. Με παιχνιδιάρικη διάθεση, χωρίς μακρηγορίες και δραματολογικούς εξαναγκασμούς μας κάνει να συλλογιστούμε πάνω στην «ανθρώπινη κατάσταση», βγαίνοντας τελικά από την παράσταση, μ’ ένα πλατύ λυτρωτικό χαμόγελο.

Συντελεστές

Σκηνικά: Ευγένιου Γκάλκιν,

Κοστούμια: Μαριλένας Μπιντεβίνου,

Γραφιστικά: Ελίζας Ζαρίφη-TreBanal,

Στίχους-Μουσική Επιμέλεια: Διογένη Δασκάλου,

Φωτισμούς :Γιάννη Μπενεβά,

Χορογραφία-Κινησιολογία: Χρήστου Μυλωνά,

Video: Παναγιώτη Κουντουρά,

Διεύθυνση Παραγωγής: Νατάσας Κοντελετζίδου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Πωλίνα Κούρτη.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Χριστίνα Καραγρηγορίου, Στέργιος Κωνσταντζίκης, Νάνσυ Σακελλαρίδου, Βασίλειος Σταθόπουλος, Θοδωρής Τέρπος, Αχιλλέας Ψαλτόπουλος και σε έκτακτη συμμετοχή ο Διογένης Δασκάλου.

Ο «αόρατος θίασος θα περνά» στο προσκήνιο «με μουσικές εξαίσιες, με φωνές…», μαγευτικές, κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 9 μ.μ. ενώ την Κυριακή στις 8 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων : Κανονικό 14 ευρώ, Φοιτητικό-Νεανικό, Ανέργων 10 ευρώ, Ατέλειες 5 ευρώ.

επιστροφή στην κορυφή