xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Κονδύλια για την αντιμετώπιση του φλοιοφάγου εντόμου στο Σέιχ Σου

69595274 2345081515758488 123432738702229504 n

Αυτοψία από τον υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη

Tο ποσό των 500.000 ευρώ προκειμένου να υπάρξει ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του φλοιοφάγου εντόμου στο δάσος του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη, από τις δασικές υπηρεσίες, θα διατεθεί σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Σημειώνεται πως ο κ. Χατζηδάκης, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνο Αραβώση, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Σέιχ Σου για να ενημερωθεί για το πρόβλημα του φλοιοφάγου εντόμου που έχει καταστρέψει το 10-15% των δέντρων.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και ο γενικός γραμματέας περιηγήθηκαν σε τμήμα του δάσους με καταστρεμμένα δέντρα από το φλοιοφάγο έντομο και ενημερώθηκαν από τα στελέχη των δασικών υπηρεσιών για την έκταση του προβλήματος και τους τρόπους αντιμετώπισης τους.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως «τα δάση είναι ο πλούτος της χώρας μας. Και αυτό ισχύει δυο φορές για το Σέιχ Σου και τη Θεσσαλονίκη. Για αυτό είμαστε σήμερα εδώ, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Περιβάλλοντος. Ήρθαμε για να δούμε από κοντά το πρόβλημα με το φλοιοφάγο έντομο που έχει καταστρέψει το 10-15% των δέντρων του Σέιχ Σου. Αλλά ακόμα περισσότερο, ήρθαμε για να πούμε ότι υπογράφηκε απόφαση για την άμεση διάθεση 500.000 ευρώ, που θα χρηματοδοτήσουν δράσεις σε πολλά επίπεδα για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του ζητήματος. Με το ποσό αυτό θα χρηματοδοτηθούν είτε μέτρα που αφορούν στην καταπολέμηση αυτού καθεαυτού του εντόμου, είτε δράσεις που αφορούν αραιώσεις, υλοτόμηση και άλλα μέτρα τα οποία έχει υποδείξει η δασική υπηρεσία».

«Πέραν αυτού, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι εδώ προκειμένου να αντιμετωπίσει και με άλλες δράσεις και με άλλα κονδύλια, αν χρειαστεί, το συγκεκριμένο ζήτημα σε συνεργασία με την αποκεντρωμένη διοίκηση, με το δασαρχείο, με τους δημάρχους των περιοχών που συνορεύουν με το δάσος και φυσικά με τους βουλευτές της Θεσσαλονίκης», πρόσθεσε.

Στην επίσκεψη ήταν παρόντες οι βουλευτές Έλενα Ράπτη, Στράτος Σιμόπουλος και Δημήτρης Κούβελας, ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Ιωάννης Σάββας.

επιστροφή στην κορυφή