ΡΟΗ 24/7:

Συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

STO 5043

"Περισσότερη αποκέντρωση, περισσότεροι πόροι" διεμήνυσαν οι αιρετοί

Την ανάγκη για ουσιαστική διοικητική μεταρρύθμιση στο Α' και Β' βαθμό αυτοδιοίκησης, αλλά και στο κεντρικό κράτος και όχι για «μερεμέτια» επισήμανε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, μιλώντας από το βήμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΕΔ-ΚΜ στη Θεσσαλονίκη, με βασικό θέμα συζήτησης τα προβλήματα που έχει προκαλέσει ο «Κλεισθένης» στη λειτουργία των Δήμων.

Τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γ. Πατούλη και τα μέλη του Δ.Σ του οργάνου υποδέχθηκε ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, κ. Κυρίζογλου, ο οποίος ευχήθηκε καλή θητεία, τόσο στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη, τον οποίο μάλιστα συνεχάρη για τα νέα του καθήκοντα στην Περιφέρεια Αττικής, όσο και στους Δημάρχους, Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους.

Στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ αναφερόμενος στα προβλήματα που επέφερε ο «Κλεισθένης» στη λειτουργία των Δήμων, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «στη νέα Αυτοδιοικητική περίοδο 2019–2023, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να αγωνιστεί για περισσότερη αποκέντρωση με περισσότερους πόρους. Χρειάζεται περισσότερη Δημοκρατία με περισσότερη Αυτοδιοίκηση. Για μια ουσιαστική Διοικητική Μεταρρύθμιση στον Α' βαθμό της αυτοδιοίκησης, στο Β' βαθμό και στο κεντρικό κράτος, το οποίο είναι αργό, γραφειοκρατικό και κοστοβόρο».

Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη, τέθηκε το θέμα της λήξης στα τέλη Σεπτεμβρίου της προθεσμίας που έχουν οι οφειλέτες προς τους Δήμους να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση των 120 δόσεων.

Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από την κυβέρνηση την παράταση της προθεσμίας έως τα τέλη του χρόνου, με δεδομένο ότι μεσολάβησε η θερινή περίοδος και όσοι πολίτες επιθυμούν να ενταχθούν, δεν είχαν τον απαιτούμενο χρόνο για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

VST 1650

επιστροφή στην κορυφή