xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Δυναμικό ξεκίνημα για την 84η ΔΕΘ

deth19 nuxta kosmos

10% αύξηση της επισκεψιμότητας το πρώτο Σαββατοκύριακο

Δυναμικό αποδείχθηκε το πρώτο Σαββατοκύριακο της 84ης ΔΕΘ, με την προσέλευση του κόσμου να είναι αυξημένη κατά 10% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος της περσινής διοργάνωσης. Ειδικά χθες Κυριακή, το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης κατακλύσθηκε από επισκέπτες όλων των ηλικιών.

deth19sun

Με μεγάλο ενθουσιασμό υποδέχθηκε το κοινό της πόλης τον Θέμη Αδαμαντίδη και τις Μέλιsses, στη χθεσινή, πρώτη συναυλία της 84ης ΔΕΘ, που ξεσήκωσε τον κόσμο και έδωσε μια μουσική γεύση από το τι πρόκειται να ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες. Απόψε στις 21:30 τη σκυτάλη παίρνουν οι αδερφοί Τσαχουρίδη και ο Stavento, σε ένα «πάντρεμα» που θα συζητηθεί. Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθούν τις συναυλίες μόνο με το εισιτήριο εισόδου της 84ης ΔΕΘ.

Σήμερα η 84η ΔΕΘ «χορεύει» κυριολεκτικά στους ρυθμούς της Ινδίας, που είναι η Τιμώμενη Χώρα της διοργάνωσης. Στις 18:00, στην υπαίθρια σκηνή έξω από το περίπτερο 13, η ομάδα της Haute Monde/Mrs India World Wide 2019 θα παρουσιάσει ένα εορταστικό show ως προπομπό των ινδικών καλλιστείων που θα γίνουν τον Οκτώβριο στη Χαλκιδική, αλλά και ινδικούς χορούς Bollywood. Στην ίδια σκηνή στις 19:00 το Rang Bahar, ένας οργανισμός που διοργανώνει εκδηλώσεις στην Ινδία και στο εξωτερικό και εκπαιδεύει τη νέα γενιά στους τομείς της μουσικής, του χορού και του θεάτρου, θα παρουσιάσει δημοφιλή Bollywood νούμερα. Στις 20:00, στην κεντρική σκηνή των συναυλιών, ο κόσμος θα μπορέσει να απολαύσει μία ακόμα παράσταση του εντυπωσιακού ινδικού χορού Kathakali.

Πέραν των ινδικών θεαμάτων, πλούσιο είναι και το υπόλοιπο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων. Μεταξύ άλλων, στις 16:30, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν.Γερμανός» (Αίθ. Α) ξεκινά το 2ο Οικονομικό Forum του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, με πρώτη μια εκδήλωση για την επανεκκίνηση της οικονομίας και τους μικρομεσαίους, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Αδ. Γεωργιάδη. Στις 17:00, στο περίπτερο 13, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ ΕΥΣΣΑ διοργανώνει εκδήλωση σχετικά με τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την ενίσχυση της βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης. Στις 19:00 η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας πραγματοποιεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης» (Αίθ. Φίλιππος) εκδήλωση για τη λιανική αγορά ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου και τους καταναλωτές.
Στις 20:00 ο υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, θα εγκαινιάσει το περίπτερο του υπουργείου, στο Περίπτερο 15. Επίσης συνεχίζεται και σήμερα μέχρις τις 17:30 το 4 ο Global Agripreneurs Summit, στο περίπτερο 6.

panord

Στην 84η ΔΕΘ οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά με την τέχνη μέσω της Cheapart, που φιλοξενεί και την έκθεση 25/25 Artists and Designers in dialogue, αλλά και να γνωρίσουν την επιχειρηματική Ελλάδα μέσω της συμμετοχής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στα περίπτερα 2 και 3.

Η βιομηχανία Παπαστράτος υποστηρίζει την πρωτοβουλία Smoke Free ΔΕΘ, Επίσημο Ποτό της 84ης ΔΕΘ είναι η Coca-Cola, Επίσημος Αερομεταφορέας η Qatar Airways, Επίσημος Τηλεπικοινωνιακός Πάροχος η WIND, Επίσημη Τράπεζα η Εθνική Τράπεζα, Επίσημος Πάροχος Ενέργειας η ΔΕΗ, Μπύρα της 84ης ΔΕΘ είναι η «ΝΥΜΦΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» και Ιατρικός Υποστηρικτής της 84ης ΔΕΘ είναι το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Επίσημα ξενοδοχεία των Music Events είναι τα Capsis και Capsis Bristol. Επίσης στα Music Events Χορηγός Catering είναι η εταιρεία Σαμιωτάκης, ενώ VIP Transfers Sponsor είναι ο όμιλος Παχούμη και η θυγατρική του Limousines Greece.
Η ΔΕΘ διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης).

επιστροφή στην κορυφή