xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ξεκινά η δωρεάν σχολή για τους νέους εθελοντές της ΕΟΔ στη Θεσσαλονίκη

sxoleio eod

Στις 30 Σεπτεμβρίου

Δωρεάν σχολή αυτοπροστασίας και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών διάρκειας ενός μήνα που απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες για την αυτοπροστασία τους διοργανώνει και φέτος η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στη Θεσσαλονίκη. Η σχολή ξεκινάει τη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, 20.00 – 22.00, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Επιπλέον, τα σαββατοκύριακα θα γίνονται παρουσιάσεις από τα τμήματα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, πεζοπορίες και μαθήματα Πρώτων Βοηθειών για όλους τους συμμετέχοντες.

Στις θεματικές της σχολής περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, μαθήματα για τους τρόπους αυτοπροστασίας σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών και φυσικών καταστροφών, ασφάλεια και αντιμετώπιση κινδύνων στη θάλασσα, διαβίωση στο βουνό, αλλά και πρακτική μετεωρολογία.

Όσοι επιθυμούν να γίνουν εθελοντές στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, μπορούν να συνεχίσουν την εκπαίδευση και μετά τον δωρεάν κύκλο μαθημάτων, συμμετέχοντας στην σχολή των διασωστών. Στον δεύτερο κύκλο της εκπαίδευσης, οι υποψήφιοι εθελοντές συνεχίζουν τα μαθήματα Δευτέρα και Τετάρτη, ενώ στην εκπαίδευση προστίθενται και πρακτικά μαθήματα τα σαββατοκύριακα στα οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ορεινές αναβάσεις, προσανατολισμός, διαδικασίες ασφαλούς αναρρίχησης και καταρρίχησης, χρήση κόμπων, Πρώτες Βοήθειες και εκπαίδευση με τα διασωστικά σκάφη της ΕΟΔ. Το κόστος για τη συμμετοχή και τη βεβαίωση παρακολούθησης στη σχολή διασωστών είναι 120 ευρώ.

Τα εκπαιδευτικά σχολεία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης είναι διαμορφωμένα ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες μιας επιχείρησης έρευνας και διάσωσης σε οποιεσδήποτε συνθήκες, ενώ η διδακτική ύλη και οι θεματικές ενότητες βασίζονται στα πρωτόκολλα και τις κατευθυντήριες γραμμές που θέτουν οι διεθνείς φορείς των οποίων είναι μέλος η ΕΟΔ. Τα μαθήματα γίνονται από έμπειρους εκπαιδευτές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και απευθύνονται σε κάθε πολίτη και ιδιαίτερα σε όσους επιθυμούν να υποστηρίζουν εθελοντικά επιχειρήσεις σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, καθώς και σε όσους επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν προσφέροντας κοινωνικό έργο μαζί μας.

Ειδικά τα μαθήματα Πρώτων Βοηθειών προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις σε όσους τα παρακολουθήσουν, ώστε να είναι σε θέση να βοηθήσουν το συνάνθρωπό τους που βρίσκεται σε ανάγκη ή κινδυνεύει η ζωή του.

Στην σχολή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης μπορούν να συμμετέχουν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης!

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310-310649 (καθημερινές, 09:00-17:00) και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

επιστροφή στην κορυφή