xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

"Καμπανάκι" από την Πυροσβεστική για έντονα καιρικά φαινόμενα στη Χαλκιδική

66700510 433032820879875 3553188042678206464 n

Σε ετοιμότητα η ΠΥ του νομού

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκιδικής, ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να "χτυπήσουν" το νομό τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπονται ισχυρές καταιγίδες που θα επηρεάσουν την Κεντρική Μακεδονία από σήμερα το βράδυ, ενώ αναμένεται να πλήξουν τη ιδιαίτερα Χαλκιδική τη νύχτα και το πρωί της Παρασκευής. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενίσουν το απόγευμα της Παρασκευής.

Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική

Επί ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκιδικής για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων που μπορεί να σημειωθούν στο νομό. Μιλώντας στο halkidikifocus.gr ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, Πύραρχος Δημήτρης Καρασαββίδης, τόνισε: «Η Υπηρεσία μας βρίσκεται σε ετοιμότητα το επόμενο 24ωρο για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων και λοιπών προβλημάτων, με τη διασπορά περιπολικών με αντλητικά μηχανήματα, έτοιμα να παρέμβουν όπου χρειαστεί. Επίσης έχουν ενημερωθεί οι συναρμόδιοι φορείς, οι εθελοντικές οργανώσεις, αλλά και οι τουριστικοί φορείς».
Παράλληλα, ο κ. Καρασαββίδης υπενθύμισε «τις οδηγίες αυτοπροστασίας, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων, προκειμένου οι πολίτες:
- Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
- Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
- Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
- Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
- Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ. Να αποφύγουν τη διαμονή σε υπόγεια κατοικιών ή άλλους χώρους κτηρίων, όπου υπάρχει κίνδυνος εισροής όμβριων υδάτων».
Τέλος ο κ. Καρασαββίδης τόνισε ότι μόλις αντιληφθούν κίνδυνο οι πολίτες, να καλούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199 ή στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112.

 

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2