xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Βραδιά για τους εισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από το Δήμο Νεάπολης-Συκεών

dhmarxeio suk

Στις 23 Σεπτεμβρίου

Τους νέους φοιτητές και φοιτήτριες, που εισήχθησαν φέτος σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, τιμά σε ειδική εκδήλωση ο δήμος Νεάπολης-Συκεών την ερχόμενη Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, στις 6.30 μ.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων των 1ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων Συκεών (Ζαχ. Γουναρίδη και Μ.Μερκούρη). Με τον τρόπο αυτόν επιβραβεύει την κοπιαστική προσπάθεια των μέχρι πρότινος μαθητών και μαθητριών των σχολείων του, με την οποία κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους, ενώ, παράλληλα, αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευση της δημοτικής αρχής ότι είναι παρούσα, στήριγμα στο πλευρό των νέων για τη διασφάλιση της ποιοτικής εκπαίδευσης και μόρφωσής τους.

Συνολικά θα τιμηθούν και θα βραβευθούν 804 φοιτητές, πλέον, που έχουν περάσει σε πανεπιστημιακά τμήματα της χώρας. Να σημειωθεί ότι και φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις για την είσοδό τους σε πανεπιστημιακές σχολές της χώρας, οι μαθητές των οκτώ Λυκείων και ΕΠΑΛ του δήμου Νεάπολης-Συκεών κατέγραψαν υψηλό ποσοστό επιτυχίας, που αγγίζει το 82%. Συγκεκριμένα, από το σύνολο των 873 υποψηφίων την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πέτυχαν 714 μαθητές, όπως επίσης και άλλοι 90 που έκαναν χρήση του 10%.

«Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, επιβραβεύουμε τους εισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, γιατί αποδεικνύουν ότι με κόπο και συντονισμένη προσπάθεια μπορεί κανείς να έχει το δικό του μερίδιο στην Ανώτατη Εκπαίδευση, τη δική του θέση σε ένα Πανεπιστημιακό Ίδρυμα. Δεν μπορούμε παρά να συμμεριστούμε την χαρά τους, αλλά και να νιώσουμε υπερήφανοι για το αποτέλεσμα μιας ακόμη σκληρής δοκιμασίας, το οποίο συνιστά επιβράβευση και του δικού μας αγώνα ως δήμου για την εξασφάλιση των καλύτερων προϋποθέσεων εκπαίδευσης στα σχολεία μας. Η επιμονή μας να επενδύουμε, ανεξαρτήτως του κόστους και του κόπου, σε άρτια και σύγχρονα σχολεία δικαιώνεται από τους ίδιους τους μαθητές, καθώς η επιτυχία τους αποτελεί για μας πρόκληση να συνεχίσουμε αυτόν τον ωραίο αγώνα επενδύοντας ακόμη περισσότερο στην εκπαίδευση, τη γνώση, την παιδεία και τον πολιτισμό. Καλύτερη επένδυση, όπως τονίζουμε με κάθε ευκαιρία, είναι η επένδυση στην παιδεία και τη γνώση. Ο τόπος μας, άλλωστε, έχει ανάγκη από νέους επιστήμονες που κάποια στιγμή, από όποια θέση κι αν βρεθούν, θα συμβάλουν κι αυτοί με τη σειρά τους στην ανάπτυξή του», τονίζει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

επιστροφή στην κορυφή