sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Thomas Cook: "Ντόμινο" πτωχεύσεων σε Γερμανία, Ολλανδία και Βέλγιο

thomas cook aerodr

Οι εξελίξεις επηρεάζουν άμεσα τη Χαλκιδική

Συνεχίζεται η αστάθεια στον τουριστικό κλάδο μετά την πτώχευση της Thomas Cook, αφού σήμερα υπέβαλλαν αίτημα πτώχευσης οι θυγατρικές της σε Γερμανία, Ολλανδία και Βέλγιο.
«Από το πρωί το κέντρο επιχειρήσεων του Υπουργείου Τουρισμού συνεδριάζει και είμαστε σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τις πρεσβείες του Βελγίου, της Ολλανδίας και της Γερμανίας. Των χωρών δηλαδή που επηρεάζονται από την πτώχευση της Thomas Cook. Πρόκειται για το δεύτερο κύμα των προβλημάτων που όλες οι χώρες - φυσικά και η χώρα μας - είναι αναγκασμένες να αντιμετωπίσουν σε σχέση με την πτώχευση της Thomas Cook», δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, προσθέτοντας: «Η διαδικασία επαναπατρισμού των ξένων τουριστών- περίπου 30.000 υπολογίζονται αυτή τη στιγμή που μαζί με τους 25.000 Βρετανούς ξεπεράσαν τους 50.000 - συνεχίζεται ομαλά. Όποια προβλήματα αναφύονται και ανακύπτουν τα επιλύουμε το συντομότερο δυνατό. Έχουμε στείλει ήδη οδηγίες στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού και αυτές στέλνουν οδηγίες στον ΣΕΤΕ στο ΞΕΕ, και στην ΠΟΞ ώστε να υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση και στα μέλη τους».
Σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου Τουρισμού, «το κόστος παραμονής στην Ελλάδα και επιστροφής στις πατρίδες των πελατών της (σ.σ. Thomas Cook GmbH Γερμανίας) θα καλυφθεί από την ασφαλιστική εταιρεία Zurich, που καλύπτει τους πελάτες των γερμανικών εταιρειών που πτώχευσαν. Η ασφαλιστική εταιρεία Zurich καλύπτει τις δαπάνες για όλους τους προμηθευτές (εκτός των πτήσεων για τους πελάτες που βρίσκονται στον προορισμό τους με άφιξη μέχρι τις 23.09.19 (Ξενοδοχεία & Μεταφορές)».
Να σημειώσουμε ότι οι εξελίξεις επηρεάζουν ιδιαίτερα τη Χαλκιδική, καθώς υπάρχει μεγάλος αριθμός Γερμανών τουριστών που έχουν επισκεφθεί το νομό μέσω της Thomas Cook GmbH.
Όσον αφορά την Ολλανδία, «σε συνέχεια της παύσης εργασιών της Thomas Cook Nederland B.V. και της Neckermann (εφεξής Thomas Cook Nederland), το Ολλανδικό Ταμείο Εγγυήσεων (SGR) (www.sgr.nl) – και η TU! Nederlands για λογαριασμό του - εγγυώνται τις πληρωμές για υπηρεσίες που παρασχέθηκαν και παρέχονται σε πελάτες της Thomas Cook Nederland που παραμένουν σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα. Η παροχή υπηρεσιών στους πελάτες της Thomas Cook Nederland θα συνεχίσει να γίνεται σύμφωνα με τα συναφθέντα συμβόλαια», αναφέρεται ακόμη στο έγγραφο του Υπουργείου Τουρισμού.
Τέλος, για τους τουρίστες από το Βέλγιο αναφέρεται ότι: «Το Βελγικό Ταμείο Εγγυήσεων Ταξιδίων (ο δημόσιος ασφαλιστικός φορέας αφερεγγυότητας της Thomas Cook Belgium) ανακοίνωσε επίσημα εχθές 24/9/2019 ότι όσον αφορά τους πελάτες που έχουν αγοράσει ταξιδιωτικό πακέτο (πτήση και διαμονή) από την Thomas Cook Belgium θα καταβάλει στους ξενοδόχους τα αντίστοιχα ποσά από την ημερομηνία έναρξης της αφερεγγυότητας (24/9/2019) και μέχρι την προγραμματισμένη ημερομηνία αναχώρησης των πελατών της. Η καταβολή θα γίνει σύμφωνα με τα αρχικό συμβόλαιο που έχει συναφθεί με την Thomas Cook Belgium».

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr