ΡΟΗ 24/7:

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση για την πρόληψη φαινομένων βίας στον αθλητισμό

72297001 2464980320437325 7602145526133293056 n

Στο πλαίσιο του έργου “MATCH-SPORT- Make Amateur Sport Tolerant Eliminating Discrimination” του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διήμερης συνάντησης (2nd Coordination Meeting) των εταίρων του έργου “MATCH-SPORT - Make Amateur Sport Tolerant Eliminating Discrimination” του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, που έλαβε χώρα στο Δήμο Νέας Προποντίδας.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και οργανώσεων από πέντε ευρωπαϊκές πόλεις (Βέλγιο, Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία), συζήτησαν για διοικητικά και οργανωτικά θέματα του έργου “MATCH-SPORT” καθώς και για τον τρόπο που θα συντονίσουν και θα υλοποιήσουν στις πόλεις τους τις δράσεις που έχουν σχεδιάσει. Από τους παρευρισκόμενους εμπειρογνώμονες δόθηκαν, στις πόλεις- εταίρους του έργου, χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές για την καλύτερη υλοποίηση των σχεδίων δράσης του έργου.

Κάθε πόλη που συμμετέχει στο έργο έκανε μια παρουσίαση της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή τους όσον αφορά στα φαινόμενα βίας, διακρίσεων, ρατσισμού στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και της πρότασης ανάπτυξης και υλοποίησης ενός πιλοτικού σχεδίου δράσης (Pilot Project) για την πρόληψη και αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.

Τη διημερίδα, που υλοποιήθηκε στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Νέας Προποντίδας, άνοιξε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δέσποινα Ραμανδάνη, η οποία καλωσόρισε εκ μέρους του Δημάρχου τους παρευρισκόμενους, τόνισε τη σημασία που έχει για το δήμο μας η συμμετοχή του σε έργα που στοχεύουν στην καταπολέμηση των διακρίσεων και της βίας στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, δεσμεύθηκε πώς ο δήμος θα είναι πάντα αρωγός και υποστηρικτής στην υλοποίηση τέτοιων δράσεων και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην υλοποίηση του έργου.

71553482 2464980383770652 1703592726349479936 n

Οι συμμετέχοντες, επίσης, πραγματοποίησαν επιτόπιες επισκέψεις σε αθλητικούς χώρους του Δήμου νέας Προποντίδας (Γήπεδο Νέας Τρίγλιας, Κλειστό γυμναστήριο Αγ. Παύλου) με σκοπό την συνάντησή τους και ενημέρωσή τους από ανθρώπους και παράγοντες του αθλητισμού κυρίως πάνω σε θέματα φαινομένων βίας , διακρίσεων και ρατσισμού στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Στην Ν. Τρίγλια, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον προπονητή, Κώστα Γεωργιάδη και τους αθλητές της ποδοσφαιρικής ομάδας Π.Ο. Τρίγλιας με τους οποίους συζήτησαν για τις προσωπικές τους εμπειρίες σχετικά με περιστατικά βίας ή διακρίσεων στο γήπεδο. Επίσης, παρακολούθησαν μέρος της προπόνησης της ομάδας και δεν έχασαν την ευκαιρία να... ανταλλάξουν μερικές πάσες μεταξύ τους.

71101994 2464980567103967 6256085638647382016 n

Στο κλειστό γυμναστήριο Αγ. Παύλου, οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τις παίκτριες της ομάδα βόλεϊ κορασίδων και τον προπονητή τους, Ηλία Χατζηιορδάνου. Μετά από ένα δεκάλεπτο παιχνίδι βόλεϊ με την ομάδα κορασίδων, οι εταίροι επισκέφθηκαν τον προπονητή στίβου Γιώργο Μποτσκαρίωφ με τον οποίο είχαν επίσης μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με την ύπαρξη φαινομένων βίας, ρατσισμού και διακρίσεων στον στίβο. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Χατζηαλέξης.

Από τις συζητήσεις και επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν εξήχθησαν πολύ σημαντικά συμπεράσματα σχετικά με την ύπαρξη στην περιοχή μας φαινομένων βίας στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, κυρίως όσον αφορά την συνηθέστερη μορφή με την οποία αυτή εκδηλώνεται αλλά και για την έκταση του φαινομένου αυτού κυρίως στα αθλήματα μαζικού αθλητισμού. Οι προπονητές αλλά και οι αθλητές της περιοχής μας έδειξαν ειλικρινές ενδιαφέρον για το έργο, συμμετείχαν ουσιαστικά στη συζήτηση και δήλωσαν την προθυμία τους να συμμετάσχουν σε όλες τις μελλοντικές προγραμματισμένες δράσεις του έργου.

Το επόμενο διάστημα, ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Νέας Προποντίδας σε συνεργασία με τη Δ/νση Προγραμματισμού και Οργάνωσης του Δήμου Νέας Προποντίδας και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς (σχολεία, αστυνομία, ποδοσφαιρικούς ομίλους κλπ) θα υλοποιήσουν στοχευμένες δράσεις του έργου με στόχο την πρόληψη φαινομένων της βίας στον αθλητισμό, διαδίδοντας παντού το μήνυμα του έργου “Μatch-Sport”: Σεβασμός Κατανόηση και Αξίες.

επιστροφή στην κορυφή