xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Eκπαιδευτικό σεμινάριο σε παραγωγούς ελαιολάδου για θέματα πιστοποίησης του προϊόντος

olive oil halkidiki

Στις 30 Οκτωβρίου στον Πολύγυρο

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ημερήσιας διάρκειας 8 ωρών, το οποίο θα απευθύνεται σε 50 παραγωγούς ελαιόλαδου, με σκοπό την επιμόρφωσή τους πάνω σε θέματα πιστοποίησης του παρθένου ελαιόλαδου, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 από τις 9.00 το πρωί έως τις 5.00 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συμμετέχει ως συντονιστής εταίρος στο έργο με τίτλο "Sustainable Agricultural Trade Network in Black Sea Basin" (AgriTradeNet), με αριθμό BSB 383, το οποίο εγκρίθηκε στο πλαίσιο του Κοινού Επιχειρησιακού Προγράμματος Black Sea Basin 2014-2020, με προτεραιότητα 1.2 "Αύξηση των διασυνοριακών συνδέσεων για το εμπόριο και τον εκσυγχρονισμό στους γεωργικούς και συναφείς τομείς της Λεκάνης Μαύρης Θάλασσας".

Στόχος του παραπάνω έργου είναι η αύξηση της παραγωγικής ικανότητας των τοπικών παραγωγών των χώρων που συμμετέχουν σε αυτό, καθώς και της δυνατότητάς τους για γεωγραφική πιστοποίηση και δημιουργία δεσμών μεταξύ των επιχειρηματικών οργανώσεων. Συγκεκριμένα οι εταίροι του προγράμματος, του οποίου ηγείται ο Σύλλογoς μας, είναι οι εξής: Chamber of Commerce and Industry of Burgas, Galati Foundation for the Promotion of Small and Medium Sized Private Enterprises, Asociatia Obsteasca “Centrul de Consultanta in Afaceri”, Demirkoy Municipality, Institute of Market Problems and Economic & Ecological Rerearch-National Academy of Sciences of Ukraine.

"Ο ΕΣΘ, τιμώντας τους ελαιοπαραγωγούς της Χαλκιδικής και θέλοντας να τους διευκολύνει στο έργο τους, επέλεξε την περιοχή της Χαλκιδικής για να προσφέρει όλα εκείνα που το έργο προβλέπει, με στόχο την βελτίωση των προϊόντων και την πιστοποίησή τους.

Η συμμετοχή των επιχειρηματιών-παραγωγών ελαιόλαδου Χαλκιδικής στο παραπάνω εκπαιδευτικό πρόγραμμα, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για την επιτυχή έκβαση του στόχου του έργου, καθώς συνδέεται άμεσα με την τοπική κοινωνία και την επιχειρηματική κοινότητα της Χαλκιδικής", τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2