xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ξεκινά το Λαϊκό Επιμορφωτικό Πανεπιστήμιο στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών

lep 2019 2020 exofyllo

Με δύο θεματικές ενότητες που έχουν επίκεντρο τα παιδιά

Δυο πολύ σημαντικούς κύκλους διαλέξεων περιλαμβάνει το Λαϊκό Επιμορφωτικό Πανεπιστήμιο (ΛΕΠ), που διοργανώνεται από το Δήμο Νεάπολης-Συκεών για 16η συνεχόμενη χρονιά και θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου ως τον Μάιο του 2020 με ελεύθερη συμμετοχή των πολιτών.

Το ΛΕΠ, που αποτελεί σημείο αναφοράς και υπόδειγμα προσφοράς στην κοινωνία, έχει ως στόχο τη διάδοση της γνώσης, μέσα από στοχευμένες και πάντα επίκαιρες θεματικές ενότητες. Διοργανώνεται σε συνεργασία με έγκριτους επιστήμονες και πανεπιστημιακούς, που μεταφέρουν πλούτο γνώσεων προς τους συμμετέχοντες, συμβάλλοντας στην ολοκλήρωσή τους ως σκεπτόμενα άτομα.

«Το Λαϊκό Επιμορφωτικό Πανεπιστήμιο επιτελεί σημαντικό ρόλο στη διά βίου μάθηση, διαλύοντας μύθους και θολά γνωστικά περιβάλλοντα που παγιώθηκαν οιονεί θεσφάτων. Το ΛΕΠ συνεχίζει τη μακρά διαδρομή του στο χρόνο, φιλοδοξώντας να ανοίξει νέους δρόμους γνώσης και σκέψης, που με τη σειρά τους θα μας οδηγήσουν σε νέες συμπεριφορές και σχέσεις», αναφέρει σε μήνυμά του ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Για φέτος επιλέχθηκαν δυο θεματικές ενότητες, που εξοπλίζουν γονείς και εκπαιδευτικούς με γνώσεις, ώστε να βελτιωθεί η σχέση τους με τα παιδιά.

Ο πρώτος κύκλος μαθημάτων έχει ως θέμα «Παιδί στο σύγχρονο κόσμο» και θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης (Αμασείας 21), από τον Οκτώβριο ως τον Ιανουάριο του 2020 (κάθε Δευτέρα 6 μ.μ.).

Θα ακολουθήσει η ενότητα με θέμα «Η διατροφή στη ζωή μας», στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών (Οδ. Φωκά 46), από τον Ιανουάριο ως τον Μάιο του 2020 (κάθε Τετάρτη 6 μ.μ.).

επιστροφή στην κορυφή