sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Μέτρα στήριξης του τουρισμού λόγω Thomas Cook ζήτησε η Ελ. Κουντουρά

KOYNTOYRA EYRWBOYLH

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης στον τουρισμό και στήριξης των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών που πλήττονται από την κατάρρευση της Thomas Cook ζήτησε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Κουντουρά, στην παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, όπου συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της πτώχευσης του ταξιδιωτικού ομίλου στην Ευρώπη.

Η κ. Κουντουρά επεσήμανε τον καταλυτικό ρόλο του τουρισμού και των μεταφορών ως ισχυρού αναπτυξιακού πυλώνα της ευρωπαϊκής οικονομίας. Τόνισε ότι ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 10% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ και έχει ζωτική σημασία για την ανάπτυξη πολλών παραγωγικών κλάδων, ολόκληρων περιφερειών και νησιωτικών περιοχών της Ευρώπης.

«Ποιος θα στηρίξει τον ευρωπαϊκό τουρισμό, αν όχι η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση;», προέτρεψε χαρακτηριστικά.

Η ευρωβουλευτής που έχει ενταχθεί στην ευρωομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς-Βόρειας Πράσινης Αριστεράς πιέζει για την κατάρτιση συνολικού σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης και ζήτησε η ΕΕ να αναλάβει συγκεκριμένα μέτρα για:

την ενίσχυση της νομοθεσίας για την προστασία των ταξιδιωτών απέναντι σε έκτακτα γεγονότα, και

την κατάρτιση ευρωπαϊκού μηχανισμού διαχείρισης των κρίσεων στον τουρισμό που θα διασφαλίζει τη στήριξη των εργαζομένων, των τοπικών κοινωνιών, και της εικόνας της Ευρώπης, ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού.

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr