xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Την απελευθέρωσή της γιορτάζει η Ιερισσός την Κυριακή

giaglis

Η ηρωική στάση του καπετάν Γιαγκλή

Γιορταστικές εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Ιερισσού το 1912, διοργανώνει ο Δήμος Αριστοτέλη αύριο Κυριακή 3 Νοεμβρίου.
Ειδικότερα, στις 8.30 π.μ. θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου, στις 10.30 π.μ. θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση στο Άγαλμα του καπετάν Γεωργίου Γιαγλή και θα ακολουθήσει Κατάθεση Στεφάνων και στη συνέχεια θα γίνει η απονομή του τιμητικού επαίνου στους εισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με κεράσματα στον αύλειο χώρο του Δημαρχείο της Ιερισσού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 1912, κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων, η ηρωική στάση του Χαλκιδικιώτη οπλαρχηγού Γεωργίου Γιαγλή, ο οποίος εγκαταστάθηκε στην περιοχή της Νιγρίτας και, ακολουθώντας τις οδηγίες του Ελληνικού Στρατού, παρεμπόδιζε τις κινήσεις και την επικοινωνία των Βουλγάρων.
Στο μεταξύ η Ιερισσός είχε επαναστατήσει, ενώ για τον Ελληνικό Στρατό το Άγιο Όρος αποτελούσε στρατηγικό στόχο. Από τις 2 Νοεμβρίου του 2012 ξεκινά η διείσδυση του Ελληνικού Στρατού από τη θάλασσα και σταδιακά εγκαταστάθηκε η ελληνική διοίκηση στην περιοχή.

 

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2