xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ημερίδα για τους Συνεργατικούς Σχηματισμούς Cluster την Τρίτη

xeirapsia

Οργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκδικής στο πλαίσιο του Διακρατικού Προγράμματος Συνεργασίας South East Europe- SEE Programme και του έργου με τίτλο: "Εξυπνότερες Πολιτικές Ίδρυσης Συνεργατικών Σχηματισμών Cluster στην Νότιο-Ανατολική Ευρώπη"

 

Στο πλαίσιο του Διακρατικού Προγράμματος Συνεργασίας South East Europe – SEE Programme, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ως εταίρος στην υλοποίηση του έργου με τίτλο: "Smarter Cluster Policies for South East Europe" - "Εξυπνότερες Πολιτικές Ίδρυσης Συνεργατικών Σχηματισμών Cluster στην Νότιο-Ανατολική Ευρώπη", σε μία κοινοπραξία με άλλους 24 εταίρους από όλη την Ευρώπη, οι οποίες καλύπτουν 11 διαφορετικές χώρες της περιοχής του Προγράμματος SEE. Αντικείμενο του έργου αποτελεί η ανάπτυξη εξυπνότερων πολιτικών σε κάθε περιοχή για τη δημιουργία συνεργατικών σχηματισμών "Cluster", υποστηρίζοντας την εδαφική συνοχή και την αειφόρο ανάπτυξη με έμφαση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει να αναδείξει η κάθε περιοχή - εταίρος.

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, ως εταίρος του έργου και έχοντας εξειδικεύσει στα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα μέσω μίας στοχευμένης στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης (smart specialization), προχώρησε στην πρόταση πιλοτικής εφαρμογής ενός Συνεργατικού Σχηματισμού Cluster Γεωργίας Ακριβείας εντός της Περιφέρειας, αναζητώντας πιθανά μέλη για την σύσταση ενός καινοτόμου cluster στον αγροδιατροφικό τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στην Π.Ε Χαλκιδικής, την Τρίτη 18 Νοεμρβίου στις 10.00 στην αίθουσα Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και θα αφορά στην πιλοτική εφαρμογή ενός συνεργατικού σχηματισμού cluster γεωργίας ακριβείας στην ελαιοκαλλιέργεια. Η εκδήλωση απευθύνεται σε Ομάδες Παραγωγών και δυνητικά ωφελούμενους -συμμετέχοντες στο υπό σύσταση Cluster της Γεωργίας Ακριβείας και έχουν σαν θέμα τους Συνεργατικούς Σχηματισμούς Cluster και τις γενικές κατευθύνσεις για την ίδρυση τους.

Οι ενημερωτικές ομιλίες θα δοθούν από στελέχη του ΠΤΑ, από επιστημονικό προσωπικό και εξωτερικούς προσκεκλημένους ομιλητές με εξειδίκευση στον τομέα της Γεωργίας Ακριβείας και στην ανάπτυξη cluster. Πιο συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν τα παρακάτω θέματα:

- «Εισαγωγή στη δημιουργία Συνεργατικών Σχηματισμών Cluster στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Βασικά Χαρακτηριστικά των cluster»

- «Εφαρμογή γεωργίας ακριβείας: Πρακτικές άρδευσης, λίπανσης και φυτοπροστασίας»

- «Προσχέδιο δομής ενός Cluster Γεωργίας Ακριβείας - Προϋποθέσεις και αναμενόμενα οφέλη».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2