ΡΟΗ 24/7:

Στο πλευρό των νέων πτυχιούχων-εργαζομένων μέσω ΟΑΕΔ ο Απ. Πάνας

panas oaed

Καλύπτουν καίριους τομείς της δημόσιας διοίκησης

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πολιτικό γραφείο του Βουλευτή Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής Απόστολου Πάνα, με αντιπροσωπεία συμβασιούχων του «Ειδικού Προγράμματος απασχόλησης 5.500 ανέργων πτυχιούχων Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς».
Στη συνάντηση η οποία έγινε με πρωτοβουλία των εργαζομένων, συζητήθηκε το μείζον θέμα, που θα προκύψει το αμέσως επόμενο διάστημα με την λήξη των 12μηνων συμβάσεών τους (οι οποίες ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2019), αφού όλοι υπηρετούν και καλύπτουν καίριους τομείς της δημόσιας διοίκησης.
Το πρόγραμμα έχει στόχο την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας νέων πτυχιούχων ,την αντιμετώπιση της διαρροής του επιστημονικού δυναμικού νεαρής ηλικίας σε άλλες χώρες και την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών σε φορείς όπως ο Ε.Φ.Κ.Α, τα Νοσοκομεία και ο Ο.Α.Ε.Δ. Αίτημα των εκπροσώπων του προγράμματος στη Χαλκιδική, που απασχολούνται στους πιο πάνω φορείς, ήταν η παράταση της παραπάνω σύμβασης, που λήγει μέσα στο Φεβρουάριο.
Όπως τόνισαν οι εργαζόμενοι, το έργο τους αναγνωρίζεται από όλους τους συναρμόδιους φορείς αφού σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει καν μόνιμο προσωπικό να καλύψει τις θέσεις τους.
Από την πλευρά του, ο κ. Πάνας τόνισε ότι θα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων στην κατεύθυνση της σταθεροποίησης της εργασίας τους, αφού πρόκειται για εργαζομένους σε τομείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα πανελλαδικά.
Επίσης δεσμεύτηκε, ότι θα θέσει το θέμα στην κοινοβουλευτική ατζέντα, συμβάλλοντας συγχρόνως στην γνωστοποίηση ευρύτερα του συγκεκριμένου ζητήματος, καθώς και στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων πτυχιούχων και στη θέσπιση κινήτρων έτσι, ώστε να παραμείνουν στην Ελλάδα και να αντιμετωπιστεί η μάστιγα του brain drain, που επιβάλλεται να είναι προτεραιότητα για την Πολιτεία.

επιστροφή στην κορυφή