xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ξανά στη Βουλή το θέμα των ελλείψεων στα σχολεία της Χαλκιδικής

katal goneis agnik

Κοινοβουλευτική παρέμβαση από το ΚΚΕ

Λύση για τα κενά σε εκπαιδευτικούς και τις χαμένες ώρες διδασκαλίας στις σχολικές μονάδες της Χαλκιδικής, ζητούν από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

"Δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και μέρα με τη μέρα σωρεύονται οι χαμένες διδακτικές ώρες στα δημόσια σχολεία, λόγω των χιλιάδων κενών θέσεων εκπαιδευτικών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των σχολείων της Π.Ε. Χαλκιδικής που υπάρχουν 50 κενά εκπαιδευτικών γεγονός που συνεπάγεται και την υπολειτουργία τους. Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ στο ΕΠΑΛ Αρναίας για τον τομέα Υγείας-Πρόνοιας, που απαιτούνται 5 εκπαιδευτικοί, δεν υπάρχει κανένας, ενώ λείπουν 3 μηχανολόγοι και 2 ηλεκτρολόγοι. Στο ΓΕΛ Αγίου Νικολάου δεν υπάρχει Μαθηματικός. Επιπλέον γονείς και μαθητές του ΓΕΛ Συκιάς είναι ανάστατοι καθώς στο σχολείο στο οποίο φοιτούν 70 μαθητές, διδάσκουν μόλις 4 εκπαιδευτικοί. Το γεγονός των χαμένων διδακτικών ωρών επιβαρύνει όλους τους μαθητές, ιδιαιτέρως τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που θα κληθούν να εξεταστούν πανελλαδικά στο τέλος της χρονιάς για την είσοδο τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η αντιεκπαιδευτική πολιτική που ακολούθησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η σημερινή της ΝΔ, έχει ως αποτέλεσμα τα σχολεία να απογυμνώνονται από το απαραίτητο εκπαιδευτικό δυναμικό, ολοένα να αυξάνουν οι χαμένες διδακτικές ώρες και να υποβαθμίζεται η λειτουργία τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εκπαίδευση των μαθητών, αλλά και τις εργασιακές συνθήκες των εκπαιδευτικών, στερώντας από τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών το δικαίωμα στη μόρφωση, καταδικάζοντας στην ανεργία και την εργασιακή ομηρία τους εκπαιδευτικούς", αναφέρουν στο κείμενο της ερώτησής τους.

"Σύμφωνα με τα παραπάνω Ερωτάται η κ. Υπουργός, σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για:

• Να μην χαθούν άλλες διδακτικές ώρες σε βάρος των μαθητών των της Π.Ε. Χαλκιδικής.

• Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.


Οι βουλευτές

Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας"

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2