xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Εισροή υδάτων στο πλοίο "ELIZABETH", στο λιμάνι των Μουδανιών

elizabeth2

Προληπτικά τοποθετήθηκε και δεύτερο πλωτό φράγμα γύρω από το πλοίο

Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί στο Λιμενικό καθώς από το κατασχεθέν φορτηγό πλοίο "ELIZABETH" σημαίας Βολιβίας, που βρίσκεται παραβεβλημένο στο αλιευτικό καταφύγιο Νέων Μουδανιών άρχισε να παρουσιάζει εισροή υδάτων.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος φορέας Διαχείρισης Λιμένα για απάντληση των υδάτων, διαδικασία που ολοκληρώθηκε με επιτυχία και το "ELIZABETH" ανέκτησε την πλευστότητα του, ενώ προληπτικά τοποθετήθηκε και δεύτερο πλωτό φράγμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το πλοίο "ELIZABETH" είχε εντοπιστεί από το Λιμενικό τον Μάιο του 2011 να μεταφέρει παράνομα καπνικά προϊόντα, στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Χερσόνησο της Κασσάνδρας και στον Αγιόκαμπο Πηλίου. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο λιμάνι των Ν. Μουδανιών, όπου κατασχέθηκε το φορτίο (μετέφερε λαθραία 3.000 κούτες τσιγάρα), καθώς και το ίδιο το πλοίο. Μετά την εκδίκαση της υπόθεσης, το 2013, το πλοίο πέρασε στη δικαιοδοσία του ελληνικού δημοσίου, ωστόσο παρέμενε στο λιμάνι των Μουδανιών.
Το 2015 είχε βρεθεί αγοραστής, ωστόσο στη συνέχεια η αγορά "ναυάγησε" και το πλοίο συνέχιζε να "στοιχειώνει" τη θαλάσσια περιοχή των Μουδανιών.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2