ΡΟΗ 24/7:

"Στενάζουν" από ρευστότητα οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

xrhmata alusida

Ερώτηση από τη Βουλευτή της  ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη

 

 

Τον άλυτο γρίφο της παροχής ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις επισημαίνει σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής της  ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, ζητώντας να μάθει τι πρόκειται να κάνει το Υπουργείο.

Η Βουλευτής επισημαίνει ότι η έλλειψη ρευστότητας έχει υπονομεύσει και την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων και εργαλείων που έχουν σχεδιαστεί για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως το Ταμείο Εγγυήσεων, το Ταμείο Επιχειρηματικότητας, το ΕΤΕΑΝ και το JEREMIE.

Η κ. Ξηροτύρη αναφέρει ότι μέχρι σήμερα έχει απορροφηθεί μόλις το 35% των πόρων, επισημαίνοντας ως κύριες αιτίες την αδυναμία των τραπεζών να παράσχουν ρευστότητα στις επιχειρήσεις για τη χρηματοδότηση των επενδυτικών σχεδίων με τη μορφή δανείου, αλλά και την αναποτελεσματικότητα στη λειτουργία των ενδιάμεσων φορέων. Αποτέλεσμα αυτού είναι πολλά επενδυτικά σχέδια να εγκαταλείπονται.

Τέλος, η Βουλευτής τονίζει την άμεση ανάγκη επίλυσης τους ζητήματος και ερωτά αν θα αναλάβει το Υπουργείο τις απαραίτητες πρωτοβουλίες έτσι ώστε να εξασφαλισθεί η συνδρομή των Τραπεζών στην ενίσχυση της ρευστότητας των ΜμΕ και σε τι ενέργειες θα προβεί ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος απώλειας των πόρων που έχουν δεσμευτεί για τη χρηματοδότηση των εργαλείων σχεδιασμένων για τη στήριξη των ΜμΕ.

επιστροφή στην κορυφή