ΡΟΗ 24/7:

Απ. Πάνας: "Αδυναμία της Κυβέρνησης για αποτελεσματικούς αντισεισμικούς ελέγχους στα σχολεία"

panas v3

Απάντηση σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Χαλκιδικής

Ως "αποσπασματική" χαρακτηρίζει ο Βουλευτής Χαλκιδικής με το Κίνημα Αλλαγής Απόστολος Πάνας, την απάντηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στη Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει στις 4 Οκτωβρίου, με θέμα «Επείγουσα ανάγκη αντισεισμικού ελέγχου των σχολείων της χώρας».
Ο κ. Πάνας επισημαίνει σχετικά: «Η απάντηση του αρμόδιου Υπουργού σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα του ελέγχου της αντισεισμικότητας των σχολείων της χώρας είναι θα λέγαμε αποσπασματική. Μιλά για συγκεκριμένους αριθμητικά ελέγχους που διεξήχθησαν με ευθύνη της ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. σε σχολεία της Αττικής χωρίς να αναφέρει πουθενά εάν υπάρχει πρόβλεψη για τα υπόλοιπα σχολεία της Επικράτειας. Διατυπώνει για άλλη μια φορά τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις σε επίπεδο συγκρουόμενων αρμοδιοτήτων αλλά και την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού για τη διενέργεια των πρωτοβάθμιων τουλάχιστον αντισεισμικών ελέγχων».
«Επομένως», καταλήγει ο κ. Πάνας, «η απάντηση είναι ανεπαρκής και η Κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα τις ελλείψεις ώστε να υπάρξει ετοιμότητα σε οποιαδήποτε φυσική καταστροφή».

επιστροφή στην κορυφή