ΡΟΗ 24/7:

Κοινωνικό μέρισμα σε 200.000 νοικοκυριά

MHTSOTAKHS 13 SYNEDRIO ND END

Δεσμεύσεις Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΝΔ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι περίπου 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, από το βήμα του 13ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, το επίδομα θα δοθεί «με κατεύθυνση προς εκείνους τους συμπολίτες μας, που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη, τους πιο αδύναμους από τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες, και μια κατηγορία για την οποία νοιάζομαι ιδιαίτερα, τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ».

«Έτσι αποδεικνύουμε έμπρακτα την κοινωνική μας ευαισθησία» είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι το κέντρο της Αθήνας χθες ήταν κλειστό λόγω συγκέντρωσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες κατατίθεται στην Βουλή νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει την ανακοίνωση, την οργάνωση και την κατανομή των διαδηλώσεων.

«Η κανονικότητα -και η λέξη προέρχεται από τον ''κανόνα''- θα έλθει και στους δρόμους. Με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα της συνάθροισης. Αλλά με βάση τον όγκο της και την επιβάρυνση που προκαλεί η διαμαρτυρία μερικών δεκάδων στη ζωή εκατομμυρίων. Γιατί αυτό σημαίνει, επιτέλους, να είσαι με τους πολλούς και όχι με τους λίγους» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του συνεδρίου τονίζοντας πως επί δύο παραγωγικές ημέρες, οι εργασίες του 13ου Συνεδρίου της Ν.Δ υπηρέτησαν απόλυτα το στόχο του: «έθεσαν στο κέντρο του προβληματισμού μας τα μεγάλα ζητήματα της εποχής».

«Το συνέδριο μας ήταν σύγχρονο, καινοτόμο, δημιουργικό. Όπως ταιριάζει σε μια παράταξη μου αντικρίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση. Η σύγκριση με άλλες κομματικές συναθροίσεις που έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο ήταν καταλυτική. Εμείς συνομιλούμε με όλη την κοινωνία και ανοίγουμε τις πόρτες μας στις φωνές που έρχονται από το αύριο. Δεν ανακυκλώνουμε το φθαρμένα υλικά του χθες» είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως υπήρξε ένας ουσιαστικός διάλογος.

«Αυτός, ακριβώς, είναι ο μεγάλος πλούτος της παράταξής μας. Βλέπει κατάματα την Ιστορία και στρέφεται στα νέα ζητούμενα. Ανανεώνει, με τόλμη και ριζοσπαστισμό, τα ιδεολογικά της εργαλεία. Και δεν διστάζει να ενσωματώνει στη σκέψη της και άλλες ιδέες, που φυσούν και πέρα από τα δικά της κομματικά σύνορα. Κατορθώνει, έτσι, να συντονίζεται με ευρύτερες πλειοψηφίες. Να απευθύνεται στις αναζητήσεις των νέων ανθρώπων. Αλλά και να υιοθετεί τα μηνύματα της κοινωνίας που συχνά κινείται πιο γρήγορα απ' τις πολιτικές δυνάμεις» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, φέρνοντας ως παράδειγματα την ψήφο των Αποδήμων και τα θέματα της ασφάλειας.

«Οι Έλληνες υποδέχονται μέτρα ώριμα από καιρό, όπως η πολιτική μας κατά του καπνού. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχτεί το αυτονόητο. Έχει βιώσει το παράλογο και έχει διαπιστώσει πως αυτό γρήγορα μετατρέπεται σε ανεύθυνο. Και όταν γίνεται, πλέον, καθεστώς, τότε κακοφορμίζει. Και καταλήγει αυθαίρετο και άδικο» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

επιστροφή στην κορυφή