Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Ορφανός: Μείωση της φορολογίας από το 2015

21-11-2014b 077

Πολλαπλά τα οφέλη από την ένταξη του αθλητισμού στην καθημερινότητα μας

 

Την πεποίθηση ότι το 2015 θα μειωθεί η φορολογία στις επιχειρήσεις, εξέφρασε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, κατά την διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρέθεσε στις Σέρρες η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), μετά το πέρας των εργασιών της γενικής συνέλευσης.

Όπως τόνισε ο κ. Ορφανός, η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. «Είναι φανερό ότι η χρονιά που έρχεται, θα φέρει νέα δεδομένα στο θέμα της φορολογίας, καθώς κλείνουν οι συζητήσεις με την τρόϊκα», δήλωσε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης ενώ επισήμανε πως η κυβέρνηση πέτυχε να διεκπεραιώσει ζητήματα που πριν από λίγο καιρό θεωρούνταν δύσκολο να διευθετηθούν. «Τέτοια είναι η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες, η οποία ψηφίστηκε, δίνοντας τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να λειτουργήσουν», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός.

Όσον αφορά τις επικείμενες αλλαγές στην επιμελητηριακή νομοθεσία, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης σημείωσε πως η λύση που προωθείται, μετά και την κατάργηση της υποχρεωτικής συνδρομής των επιχειρήσεων από 1η Ιανουαρίου του 2015, εντάσσεται στο πλαίσιο της βιωσιμότητας των επιμελητηρίων. «Ο ρόλος των επιμελητηρίων είναι καθοδηγητικός για τα μέλη σας, εξισορροπητικός προς την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς λειτουργείτε ως γέφυρα, η οποία μας βοηθά να προωθούμε κάποιες αποφάσεις», δήλωσε ο κ. Ορφανός.

21-11-2014b 036

Πολλαπλά τα οφέλη από την ένταξη του αθλητισμού στην καθημερινότητα μας

Την ανάγκη ένταξη του αθλητισμού στην καθημερινότητα μας, επισήμανε ο κ. Ορφανός, κατά την έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου Αθλητικών Επιστημών που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι η Πολιτεία θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερο βάρος στο κομμάτι του αθλητισμού, της φυσικής αγωγής και της διατροφής. «Πρόκειται για ένα σύστημα ζωής, το οποίο μας βοηθά όχι μόνο να έχουμε καλύτερη ποιότητα κατά τη διάρκεια του βίου μας αλλά μας ωφελεί και οικονομικά», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και επισήμανε πως όταν σήμερα ξοδεύεις ένα ευρώ για τον αθλητισμό, εξοικονομείς μακροπρόθεσμα τρία ευρώ από τον τομέα της υγείας και της περίθαλψης. «Άρα λοιπόν δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην κάνεις αθλητισμό», επισήμανε ο κ. Ορφανός και υπογράμμισε πως το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης στηρίζει τις δράσεις που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. «Δεν επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε Ολυμπιονίκες αλλά θέλουμε να αθλείται ο καθένας από εμάς, ως τρόπο ζωής», σημείωσε ο κ. Ορφανός.

Τελευταία άρθρα από τον/την Κική Δημαρόγλου

Halkidikifocus 2014-2020