ΡΟΗ 24/7:

Ασιατικό στο 2.23, σφύριγμα στο 5.95, δυάδες ως 6.49 από τον Νίκο Μποζιονέλο

a3b43ff24793162f2822a6d41d0e21ed

Η επταετία του Μοσιμάνε Πίτσο και το «ξύλο» του 2016

Δεν είναι συχνό πλέον το φαινόμενο να υπάρχουν διασυλλογικές οργανώσεις… δύο ηπείρων αλλά, ελέω θρησκείας αλλά και γλώσσας, στις αραβικές χώρες… επιτρέπεται. Εχει καθιερωθεί λοιπόν δειλά-δειλά από τις αρχές των 80s το Arab Club Champions Cup, όπως μετονομάστηκε πρόσφατα, όπου μετέχουν ομάδες από τις χώρες-μέλη της UAFA, της Ενωσης Αραβικών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών. Μετέχουν σύλλογοι από 22 χώρες: οι μεσογειακές της Αφρικής και οι χώρες της Μέσης Ανατολής συν άλλες αραβικές, όπως το Τζιμπουτί, οι Κομόρες (τα νησιά των οποίων βρίσκονται ανάμεσα στην αφρικάνικη ήπειρο και τη… Μαδαγασκάρη), η Σομαλία, η Παλαιστίνη κλπ.

Για τα προημιτελικά του θεσμού διεξάγεται αιγυπτιακός «εμφύλιος» σήμερα ανάμεσα στην Αλ Ιτιχάντ του 64χρονου γυρολόγου Ταλαάτ Γιουσέφ και την Ισμαΐλι του υπηρεσιακού Αντχάμ Ελ Σαλχαντάρ στην Αλεξάνδρεια. Η αιγυπτιακή Premier League βρίσκεται κανονικά σε εξέλιξη, το μεταξύ τους, προ δύο μηνών στην Αλεξάνδρεια είχε βρει νικήτρια την Αλ Ιτιχάντ με 3-0. Στο 2-1-6 η μεταξύ τους παράδοση στην Αλεξάνδρεια στα τελευταία εννέα, οι δύο άσοι στα τελευταία ισάριθμα.

Δράση και στους ομίλους του CAF Champions League, μια διοργάνωση που προσπαθεί να γίνει ολοένα και πιο ανταγωνιστική και, κυρίως, εμπορική. USM Αλζέρ εναντίον Μαμελόντι Σάντονς στην Μπλίντα, και όχι στο Αλγέρι αφού η CAF δεν έδωσε το «ΟΚ» στο γήπεδο της USM για τη διοργάνωση. Προπονητής της Μαμελόντι από το 2012 στη Μαμελόντι είναι φυσικά ο Μοσιμάνε Πίτσο, άλλοτε σταρ του Ιωνικού (1989-95)! Μεγάλη προσωπικότητα ο Πίτσο πλέον, στα τέλη της δεκαετίας του ’80 όταν ο Ιωνικός τέσταρε μία φουρνιά παικτών από την Αφρική, εκείνος που ξεχώρισε ήταν ο 25χρονος μέσος της Μαμέλοντι. Ο Πίτσο έμεινε για έξι σεζόν (1989-1995) στην ομάδα της Νίκαιας και εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του συλλόγου ενώ χρίστηκε και διεθνής, έχοντας ως παρτενέρ τον σπουδαίο Σκωτσέζο φορ Κρεγκ Μπρούστερ.

 

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου

Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019 18:47
επιστροφή στην κορυφή