xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Θεσσαλονίκη: 10 συλλήψεις για κλοπές σε ένα 24ωρο

astunomia katadiwxh2

Διέπραξαν 4 κλοπές και μία απόπειρα

Οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν καθημερινά πεζές και εποχούμενες περιπολίες, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις δέκα ατόμων για περιπτώσεις κλοπών, τετελεσμένων και σε απόπειρα.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης:

- 3 ημεδαπών, οι οποίοι ξημερώματα της Παρασκευής διέρρηξαν τρία καταστήματα στις περιοχές της Σταυρούπολης και των Αμπελοκήπων.
Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι αφού έσπασαν τις τζαμαρίες των κεντρικών εισόδων των καταστημάτων, αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους χρηματικά ποσά, προϊόντα και ηλεκτρονικές συσκευές. Περιπολούντες αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης τους εντόπισαν να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όπου ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τους δύο εξ’ αυτών, ενώ ο τρίτος τράπηκε σε φυγή, πλην όμως εντοπίσθηκε και συνελήφθη έπειτα από αναζητήσεις αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. στην περιοχή της Ξηροκρήνης.
Σε έρευνα του οχήματος βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, μαχαίρια και διαρρηκτικά εργαλεία.

- Δύο αλλοδαπών 20 και 23 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, διότι διέρρηξαν δύο σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης, από ένα εκ των οποίων αφαίρεσαν είδη ένδυσης.

- Δύο αλλοδαπών 26 και 20 ετών, διότι αφαίρεσαν από δύο επιβάτες αστικών λεωφορείων τα κινητά τους τηλέφωνα.


Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι περιπολίες και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τυχόν παρόμοια περιστατικά.

επιστροφή στην κορυφή