ΡΟΗ 24/7:

Θρίαμβος του Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, έσπασε το αήττητο του ΠΑΟΚ!

aris

Με σκορ 4-2 ο Άρης νίκησε τον «αιώνιο» αντίπαλο ΠΑΟΚ

Ο Άρης ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης καθώς επικράτησε 4-2 του ΠΑΟΚ βάζοντας τέλος στο εντυπωσιακό αήττητο σερί του «Δικεφάλου του Βορρά» που κράτησε από τον Μάρτιο του 2018 και για 51 αγώνες!

Οι «κίτρινοι» μάλιστα για να φτάσουν στον θρίαμβο, χρειάστηκε να ανατρέψουν το σκορ, καθώς βρέθηκαν πίσω στο 10'. Ωστόσο πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα στο σκορ, ενώ ξεκίνησαν ιδανικά το δεύτερο ημίχρονο, πετυχαίνοντας γκολ δυο λεπτά μετά την έναρξή του.

Το ντέρμπι ξεκίνησε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 10' και στην πρώτη του οργανωμένη επίθεση, με τον Πέλκα να κάνει το σουτ έξω από την περιοχή, τον Κουέστα να αποκρούει ασταθώς και τον Σφιντέρσκι να παίρνει το «ριμπάουντ» και να γράφει με πλασέ το 0-1. Στο 13’ ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μίσιτς, που πλάσαρε στην κίνηση, αλλά ο Κουέστα έδιωξε με τα πόδια. Ο Άρης απάντησε στο 17’ με εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Λάρσον, που μπήκε από τα αριστερά στη μεγάλη περιοχή, και από τη γωνία αυτής έπιασε δυνατό σουτ με το οποίο νίκησε τον Ζίβκοβιτς για το 1-1.

Στο 20’ ο Σφιντέρσκι βγήκε στη πλάτη της άμυνας του Άρη, έκανε το σουτ, και η μπάλα - που κόντραρε - πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στο 41’ ο Άρης έκανε την ανατροπή, με τον Βέλεθ να μετατρέπει σε ασίστ το γέμισμα του Γκάμα, καθώς με κεφαλιά, έγραψε το 2-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον Άρη, με τον Ρόουζ, να παίρνει τη κεφαλιά στο 47', μετά από εκτέλεση φάουλ του Ματίγια, και να πετυχαίνει το 3-1. Στο 49’ ο Φετφατζίδης σκόραρε όμως η σημαία του Απτσόγλου σηκώθηκε και το γκολ δεν μέτρησε. Στο 66’ ο Κουέστα απέκρουσε το εξ' επαφής πλασέ του Σφιντέρσκι μετά από συρτή σέντρα του Γιαννούλη και στο 70’ ο Σάσα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Άρη, καθώς μετά από πάσα του Φετφατζίδη έγραψε το 4-1.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε αλλά το μόνο που κατόρθωσε ήταν να μειώσει σε 4-2 στο 77’ με τον Μάτος.

Αρης: Κουέστα, Ρόουζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Γκάμα (91’ Μαρτίνεθ), Ματίγια, Σάσα, Φετφατζίδης (89’ Μπα), Λάρσον (65’ Ντουρμισάι), Ιντέγε.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Λημνιός (62’ Μπίσεσβαρ), Πέλκας, Βιεϊρίνια (74’ Αουγκούστο), Σφιντέρσκι (72’ Άκπομ).

Πηγή:ethnos.gr

επιστροφή στην κορυφή