xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

32 γαστρονομικές βραδιές στο πρόγραμμα του Mount Athos Area Kouzina 2015

 MAK8265

- Παρουσιάζεται στις αγορές του κόσμου - Με την υπογραφή της chef Ντίνας Νικολάου και τη συνεργασία του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

 

32 γαστρονομικές βραδιές περιλαμβάνει φέτος το πρόγραμμα του Mount Athos Area KOUZINA, το οποίο - όπως κάθε χρόνο - πραγματοποιείται στην προ του Άθω περιοχή Χαλκιδικής από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου.

Κάθε βράδυ στις 8, η επικεφαλής της διοργάνωσης, chef Ντίνα Νικολάου και 18 τοπικοί chef, σε συνεργασία με πέντε 5 ευρωπαίους chef, αναδεικνύουν τη χρήση των τοπικών προϊόντων στη μαγειρική - ζαχαροπλαστική και παρουσιάζουν γαστρονομικές τεχνικές, βασισμένες στις επιρροές εκείνες, που αποτελούν τους πέντε άξονες της διοργάνωσης:

- Η αρχαιοελληνική κουζίνα,

- Η ευλογία του αγιορείτικου κόλπου,

- Η μοναστηριακή κουζίνα,

- Η κουζίνα των αλησμόνητων πατρίδων,

- Η μεσογειακή κουζίνα.

Η δύναμη και η επιτυχία του ετήσιου θεσμού στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στους ανθρώπους του, οι οποίοι συμμετέχουν καθολικά στις δραστηριότητες της διοργάνωσης, συνθέτοντας έναν πολύ ισχυρό ιστό επικοινωνίας και δημιουργίας.

Στις φετινές δραστηριότητες λαμβάνουν μέρος :

- 22 τοπικές επιχειρήσεις,

- 3 επαγγελματικοί φορείς,

- 22 τοπικοί παραγωγοί και

- 9 τοπικοί σύλλογοι,

που αποτελούν ένα σύνολο εκατοντάδων «συντελεστών», κινούμενων γύρω από μία κοινή γαστρονομική συνισταμένη.

Πριν από την έναρξή του το Mount Athos Area KOUZINA, το οποίο οργανώνεται από τον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω, θα ταξιδέψει σε 6 ευρωπαϊκές και άλλες πόλεις, όπου θα προβάλει όλες του τις θεματικές εβδομαδιαίες ενότητες σε κοινό, εκπροσώπους τύπου και τουριστικών γραφείων.

Επιπρόσθετα, πάνω από 80 Έλληνες, Ευρωπαίοι και Ασιάτες εκπρόσωποι τύπου θα επισκεφθούν την περιοχή του Άθω και του Αριστοτέλη από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου, ώστε να ζήσουν τη γιορτή και να αποκτήσουν την εμπειρία.

Η τελευταία εβδομαδιαία θεματική ενότητα της διοργάνωσης είναι αφιερωμένη στην ιταλική κουζίνα και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ελληνο – Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα του Mount Athos Area Kouzina έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.mountathosarea.org και, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στατιστικά στοιχεία, ήδη συγκεντρώνει το έντονο ενδιαφέρον του κοινού.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos