ΡΟΗ 24/7:

Στις φλόγες οι ΗΠΑ -Χάος μετά την αθώωση του αστυνομικού που σκότωσε τον άοπλο 18χρονο (εικόνες)

ferguson-708

Ταραχές ξέσπασαν στους δρόμους της μικρής πόλης Φέργκιουσον μετά την ανακοίνωση της απόφασης των ενόρκων για την μη παραπομπή σε δίκη του λευκού αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον που σκότωσε τον άοπλο 18χρονο μαύρο Μάικλ Μπράουν στις 9 Αυγούστου σε αυτό το προάστιο του Σεντ Λούις του Μισούρι.

 

«Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν υπάρχει ειρήνη», «Τα χέρια ψηλά, μην πυροβολείτε», φώναζαν οι διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους του Φέργκιουσον, θέατρο φυλετικών ταραχών τον Αύγουστο μετά τον θάνατο του Μάικλ Μπράουν, που δέχθηκε τις έξι σφαίρες του αστυνομικού και έπεσε νεκρός.

ferguson7

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης που απαλλάσσει τον αστυνομικό, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η οικογένεια του Μάικλ Μπράουν απηύθυναν έκκληση προς τα πλήθη των διαδηλωτών για ηρεμία και προς τις δυνάμεις ασφαλείας για αυτοσυγκράτηση. Συγκεκριμένα, τα μέλη της οικογένειας του 18χρονου Μάικλ Μπράουν δήλωσαν «βαθύτατα απογοητευμένοι που ο δολοφόνος του παιδιού τους» δεν θα τιμωρηθεί. «Ενώ κατανοούμε ότι πολλοί συμμερίζονται τον πόνο μας, σας ζητάμε να διοχετεύσετε την απογοήτευσή σας με τρόπους που θα φέρουν θετικές αλλαγές», αναφέρεται σε ανακοίνωση που διάβασε ένας από τους δικηγόρους της οικογένειας του Μπράουν.

lesley mcspadden michael browns mother center

H Λέσλι ΜακΣπάντεν, η μητέρα του 18χρονου Μάικλ Μπράουν κατέρρευσε μόλις άκουσε την απόφαση των ενόρκων

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων, γεγονός που διέψευσε η αστυνομία για να αντιτείνει ότι έγινε στόχος επίθεσης με βόμβα μολότοφ.

Η αστυνομία έκανε επίσης λόγο για σκηνές λεηλασίας στον βόρειο τομέα του Φέργκιουσον και για την πυρπόληση ενός αστυνομικού οχήματος, αλλά και για πυρά αυτομάτων όπλων σε περιοχή του Φέργκιουσον.

25ferguson-hp-slide-nb4o-jumbo

iefimerida.gr

επιστροφή στην κορυφή