Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπέρ της υποψηφιότητας Σακελλαροπούλου ο ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

tsipras pd

Βολές προς τον Πρωθυπουργό

Την υπερψήφιση από τον ΣΥΡΙΣΑ της υποψηφιότητας της Αικατερίνης Σακελλαροπούλη για το αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, με τηλεοπτική δήλωσή του.
«Η θετική μας ψήφος στην Κ. Σακελλαροπούλου δεν είναι μία επικοινωνιακή επιλογή αλλά μία συνειδητή επιλογή. Είναι συνδεδεμένη, όχι μόνο με τη στάση ευθύνης που επιλέγουμε πάντα απέναντι τους θεσμούς αλλά και με τις ιδέες και τις αξίες μας. Με τη συνέπειά μας», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για τη μη επιλογή του σημερινού ΠτΔ: «Ο κ. Μητσοτάκης διέπραξε μέγα ατόπημα που επί μήνες διέσυρε το θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας και μέγα σφάλμα που επιλέγει να μην ανανεώσει τη θητεία ενός πετυχημένου Προέδρου, του Προκόπη Παυλόπουλου, σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα», υπογραμμίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός «προχώρησε συνειδητά σε μια μακρά και εξευτελιστική για τον θεσμό διαδικασία Προεδρικών καλλιστείων».
«Εγώ ως αρχηγός αντιπολίτευσης, Μητσοτάκης δεν θα γίνω», είπε και τόνισε πως «δε πρόκειται να κάνω ό,τι ακριβώς έκανε εκείνος το 2015, που μόνος καταψήφισε τη συναινετική επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για τη Προεδρία της Δημοκρατίας».

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 17:41

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020