xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

floros

Ποιος είναι ο νέος Αρχηγός

Ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος είναι ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, σύμφωνα με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1961, στην Χαλκίδα Ευβοίας και εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1979 και απεφοίτησε το 1983, ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού.
Ολοκλήρωσε με επιτυχία τις προβλεπόμενες από τον βαθμό του, εκπαιδεύσεις και τοποθετήθηκε ως Διμοιρίτης στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) του Σ.Ξ. και στην συνέχεια ως Διοικητής Λόχου σε Μονάδα Πεζικού στη Ν. Σάμο.

Το 1986 επελέγη για τις Ειδικές Δυνάμεις του Σ.Ξ. και απεφοίτησε επιτυχώς από όλα τα υποχρεωτικά και μη, Σχολεία των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων.
Επιπλέον αυτών, το 1989, διήλθε επιτυχώς της εκπαιδεύσεως ως Υποβρύχιος Καταστροφέας, στην Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών, του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (ΜΥΚ/ΠΝ), και το 1992, του Σχολείου Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ (USAJFK Special Warfare Center and School), στο Fort Bragg, στην Βόρεια Καρολίνα, επιλεγείς ως ο Διακεκριμένος Αλλοδαπός Σπουδαστής, της εκπαιδευτικής περιόδου στην οποία συμμετείχε.

Ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου, στην «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΛΥΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ», του Strategic Center for International Security (SCIS), του Πανεπιστημίου του ABERDEEN και Μεταπτυχιακού Τίτλου, στις «ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ» του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.

Είναι νυμφευμένος με την Άννα-Μαρία Τσικρικώνη, οικονομολόγο και έχει 2 κόρες. Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από τον βαθμό του Μετάλλια των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και το Μετάλλιο συμμετοχής σε Ειρηνευτικές Αποστολές του ΝΑΤΟ. Ομιλεί την Αγγλική.

επιστροφή στην κορυφή