xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Αντιπολίτευση του Δήμου Αριστοτέλη: "Κατώτερα των προσδοκιών Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμός"

tsaknis logo

Μετά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Κριτική για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του Δήμου Αριστοτέλη, ασκεί προς τη Δημοτική Αρχή η Αντιπολίτευση, μετά το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.
Με ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη "Ισχυρός Αριστοτέλης" της μείζονος Αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζει το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό ως «κατώτερα των προσδοκιών», τονίζοντας ότι αποτελούν «απλή αντιγραφή του προγράμματος των ενταγμένων έργων της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής», ενώ δεν παραλείπει να υπογραμμίσει ότι «το προεκλογικό πρόγραμμα (σ.σ. της παρούσης Δημοτικής Αρχής) "Ένας Δήμος - 16 Πρωτεύουσες" φαίνεται πως προς το παρόν ότι θα παραμείνει ένα ευχολόγιο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμό κατώτερα των προσδοκιών που καλλιέργησε προεκλογικά στους δημότες του Δήμου Αριστοτέλη παρουσίασε η νέα Διοίκηση του Δήμου στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πρόκειται για ένα Τεχνικό Πρόγραμμα απλής αντιγραφής του προγράμματος των ενταγμένων έργων της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, χωρίς τη γνωμοδότηση των Τοπικών Συμβουλίων των Κοινοτήτων, χωρίς να δώσει το στίγμα του “διαφορετικού” προγράμματος και των νέων έργων και μελετών που επικαλούνταν προεκλογικά η "Ομοφωνία", με προχειρότερα και με έλλειψη πρόβλεψης και ενημέρωσης για μία σειρά σημαντικών έργων για τον Δήμο. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι όχι μόνο δεν εισήχθη κανένα νέο έργο, αλλά “εξαφανίστηκαν” κάποια έργα δρομολογημένα, όπως τα ανταποδοτικά έργα του Ιατρείου και της Κοινότητας Ολυμπιάδας, η παιδική χαρά της Μεγάλης Παναγίας, έργα αποκατάστασης στην Βαρβάρα και η αποκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου Στρατονίκης.

Αλλά και ένας Προϋπολογισμός, κατά τη διαδικασία της ψήφισης του οποίου, καμία ερώτηση δεν απαντήθηκε με στοιχεία και χωρίς καμία στρατηγική για τέλη, εισπράξεις ή επιδοτήσεις να παρουσιαστεί, ώστε να τονώσει τα οικονομικά του Δήμου, που είναι ισχνά, όπως εξηγεί σε κάθε ευκαιρία όλο το επιτελείο της νέας Διοίκησης.

Το προεκλογικό πρόγραμμα "Ένας Δήμος - 16 Πρωτεύουσες" φαίνεται πως προς το παρόν ότι θα παραμείνει ένα ευχολόγιο και η οικονομική ευρωστία του Δήμου, που το προϋποθέτει, φοβόμαστε ότι εναποτίθεται πάλι στις “δωρεές” της μεταλλευτικής εταιρείας.

Η δημοτική παράταξη του "Ισχυρού Αριστοτέλη", μόνο λύπη μπορεί να εκφράσει για αυτή την εικόνα ανεπάρκειας στον συντονισμό των υπηρεσιών, της έλλειψης οράματος, αλλά και πλημμελούς συνεργασίας της νέας Διοίκησης με τα Τοπικά Συμβούλια των χωριών.

Η δημοτική μας παράταξη θα παραμείνει στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής για κάθε συνεργασία, στη βάση της πραγματικής ανάπτυξης και προόδου του τόπου, αρκεί αυτό να γίνει με όρους ειλικρινούς σχέσης και δίχως επικίνδυνες εξαρτήσεις για τον Δήμο μας».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2